placeholder

Korkeakunnas tuskaili maalinteon vaikeutta

FC Lahti kärsi keskiviikkona kirvelevän vierastappion VPS:lle lukemin 2-0.

Lahti vei peliä ja kykeni luomaan pelin aikana useita kelvollisia maalintekotilanteita. Maalipaikoissa pelaajat sortuivat kuitenkin kehnoon viimeistelyyn, joka on ollut joukkueen perisynti tällä kaudella.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli vähäsanainen tappion jälkeen. Ottelussa oli sama kaava kuin niin monessa muussakin pelissä kuluvalla kaudella.

– Maalit jäi tekemättä. Yhdeksän laukausta kohti maalia. Viimestelyn laatu ei ole riittävää, aika hyviä paikkoja oli useampia. Omassa päädyssä heppoinen maali erikoistilanteesta ensimmäisellä puoliajalla. Vieraissa aina vaikea tilanne, kun jää takaa-ajoasemaan, Korkeakunnas harmittelee.

– Ei vaan ole riittäävää päättäväisyyttä ja laatua ratkaisuissa. Pelissä ei sinänsä ole rakenteellista ongelmaa. Meidän pitää luoda hirveä määrä tilanteita ennen kuin saadaan pallo maaliin, Korkeakunnas jatkaa.

Puoliajalla Korkeakunnas oli pakotettu suorittamaan ensimmäinen pelaajavaihto. Energisesti pelannut Pekka Lagerblom jätti kentän ja hänen tilalleen kirmasi brassihyökkääjä Rafael.

– Pekka pyysi vaihtoa puoliajalla. En osaa sanoa tarkemmin vamman vakavuudesta, Korkeakunnas sanoo.

– Rafael tuli ihan hyvin sisään ja pääsi heti maalipaikkaan, mistä yleensä tekee. Nyt laukaus jäi heppoiseksi, ”Toke” valittelee.

Perjantaina on edessä juhannusaatto. Kuhnurit eivät kuitenkaan keskikesän juhlasta juuri pääse nauttimaan, sillä jo ensi maanantaina edessä on paluu sorvin ääreen Kisapuistossa IFK Mariehamnia vastaan.

– Huomenna ja ylihuomenna treenataan. Lauantai on vapaa. Sunnuntaina alkuillasta palataan harjoituksiin ja valmistaudutaan maanantain peliin, Korkeakunnas päättää.