placeholder

Korkeakunnas: Tulos on nyt pääasia

FC Lahti otti keskiviikkona arvokkaan 3-2 kotivoiton Ilveksestä vaihderikkaiden tapahtumien jälkeen. Lahden maalintekijöinä kunnostautuivat Boris Tatar, Mikko Hauhia ja Bonilha.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas otti kolme pistettä vastaan riemuiten, vaikka pelillisesti parannettavaa löytyikin.

– Tietysti se tulos on nyt pääasia. Mielestäni ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä. Olimme hyvin pelissä ja saimme luotua tilanteita. Ainoa mitä jäin kaipaamaan, niin olisimme voineet ehkä naulata pelin ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli todella hyviä vastaiskuja, mutta kukaan ei muistanut laukoa. Me luotiin hyvin tilanteita, mutta sitten haettiin vielä jotain ihan huikeeta viimeistä syöttöä tai ruvettiin leipomaan. Ripaus suoraviivaisuutta lisää, niin olisimme voineet olla pari edessä ja olisi ollut vähän helpompaa, Korkeakunnas kertaa.

– Toisella puoliajalla jäimme vähän jalkoihin. Olimme aikamoisessa löylyssä Helsingissä toisella puoliajalla. Me ei olla hirveästi pystytty kierrättämään pelaajia tässä. Sillain mennään vähän ohkaisella ja se ehkä näkyi. Me ei kyetty pitämään palloa ja silloin siitä tulee semmoista selviytymistaistelua, ”Toke” jatkaa.

Korkeakunnas oli erityisen tyytyväinen joukkueen vallitsevaan taistelutahtoon joka näkyy esimerkiksi yksittäisissä kaksinkamppailuissa.

– Olen siitä todella iloinen ja ylpeä, että joukkueen habitus, ilme ja tahto voittaa on löytynyt. Nyt on vedetty kolmen ottelun tappioton putki. Se on mielestäni aika hyvin, kun siinä on ollut vastassa sarjan kolme kärkijengiä. Joukkueen halu voittaa yksittäisiä tilanteita ja tietysti nyt sitten koko kamppailu on löytynyt, Korkeakunnas kehuu.

– Aina on parannettavaa, mutta tämä on tulosurheilua. Aika paljon on tässä saanut selitellä hyviä pelejä ja huonoja tuloksia. Nyt tuli hyvä tulos, otan sen oikein mielelläni, Korkeakunnas paaluttaa.

3-2 voittomaalin laukonut Bonilha iski ensimmäisen liigamaalinsa ja pelasi muutenkin mainiosti tultuaan tunnin kohdalla kentälle Kalle Multasen tilalle.

– Bonilha oli yksi parhaistamme Helsingissä ja nyt tuli erinomaisesti sisään. En olisi välttämättä uskonut, että maalin tekee. En ole nähnyt vissiin koskaan harjoituksissa, että olisi tehnyt. Hyvään paikkaan kuitenkin teki, Korkeakunnas kehaisee.

– Hän pelasi Brasiliassa keskikentän pohjaa, mutta peli on siellä hyvin erilaista kuin täällä. Tuolla laidalla olemme saaneet hänestä parhaat tehot irti. Hän on rauhallinen ja nytkin pystyi joitakin sekunteja tappamaan, Korkeakunnas miettii.

Ilvestä vastaan maalintekovastuuta kannettiin odottamattomalta suunnalta.

– Eihän meidän maalintekijät omalla vahvuusalueellaan ollut, jos maalintekijämme olivat Tatar, Hauhia ja Bonilha. Jos olisi vedonlyönti järjestetty, en olisi ainakaan kovin isoja paukkuja laittanut, Korkeakunnas naurahtaa.

Lahden hurja ottelutahti jatkuu lauantaina, kun tie vie Vantaalle PK-35:n vieraaksi.

– Nyt lasketaan kaatuneet ja haavoittuneet. Sitten arvotaan ketkä lähtevät Myyrmäen betonille tekemään viimeisen silauksen tälle viikolle, Korkeakunnas sanoo.

Joukkueen uudet venäläiset lainapelaajat Aleksandr Vasjutin ja Pavel Osipov olivat merkitty joukkueen alustavaan kokoonpanoon, mutta heidän pelilupansa Venäjältä eivät saapuneet ajoissa. Korkeakunnas ei osaa sanoa vielä ovatko Vasjutin ja Osipov vielä lauantaina joukkueen mukana.

– En tiedä saadaanko vielä Myyrmäki-caseen, toivon mukaan, Korkeakunnas kertoo.

Ottelun ilonaiheisiin kuului myös nuoren topparilupaus Paavo Voutilaisen liigadebyytti.

– Ei merkittävä rooli, mutta yksi voitettu pääpallo ja liigadebyytti. On koko ajan jatkanut kehittymistään ja vetänyt kaksi täyttä kautta jo kakkosta. Tulee saamaan varmaan lisää vastuuta meillä. Pitää käyttää kaikki voimat, mitä meillä on tässä ringissä, Korkeakunnas lupaa.