placeholder

Korkeakunnas: ”Todella tärkeä voitto”

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen fiilis oli ottelun jälkeen luonnollisesti hyvä.

– Tottakai hyvä, voittopeli. Ollaan paremmallakin pelillä jääty voitoitta, Korkeakunnas aloittaa.

– Ensimmäisen puoliajan näin niin, että oltiin aika hyviä. Päästiin johtoon ja meillä oli useampi hyvä maalipaikka. Meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli. Meille tyypillistä, että ei saada pelejä oikein tapettua, Korkeakunnas jatkaa.

Lahti joutui otteluun pahasti siipirikkoisena. Ottelun alla avauskokoonpanoon merkitty Markus Joenmäki ei pystynytkään pelaamaan ja puolustuslinjaa jouduttiin muuttamaan.

– Haastavat lähtkökohdat peliin ja se vain vielä synkkeni siitä. Alakerta oli tosi ohkainen ja jouduttiin tekemään muutoksia. Toinen puoliaika oli upeata yhdessä puolustamista ja tsemppaamista. Aika hyvin puolustettiin. Siitä pitää nostaa hattua, Korkeakunnas kehuu suojattejaan.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin täysin ansaitusti Mika Ääritalo.

– Pitää nostaa isosti ja korkeasti hattua Mika Ääritalolle, jota on täällä Lahdessa aika paljon parjattu. Oli tänään kentän hahmo. Trendi on hänellä ollut nousujohteinen. Pelannut tässä useamman hyvän pelin ja tänään oli huikea. Joutui vasenjalkaisena oikeaksi laitapakiksi, aika kivasti selvisi siitäkin, ”Toke” hehkuttaa.

Pisteet tulivat tarpeen ja ne pitivät Lahden mukana mitalitaistossa. Loppukaudesta tulee jännittävä.

– Saadaan hyvät asetelmat loppukaudeksi ja pääsemme pelaamaan kärkisijoista, mistä haluammekin. Todella tärkeä voitto, Korkeakunnas tietää.

Lahti sai jobinpostia ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Jussi Länsitalo loukkasi polveaan, eikä pystynyt jatkamaan peliä.

– Ensivaikutelma on, että jotain naksahti polvesta. Voi olla, että kausi on hänenkin osalta ohi, Korkeakunnas harmittelee.

Henri Toivomäen ja Länsitalon loukkaantumiset saattavat tietää pelaajaliikennettä sisäänpäin.

– Toivotaan, että meillä on alkuviikosta jotain tiedotettavaa, Korkeakunnas päättää.