placeholder

Korkeakunnas: ”Tiedetään, mitä on odotettavissa”

FC Lahti matkustaa sunnuntaina Turkuun FC Interin vieraaksi.

Lahti on saalistanut kahdesta edellisestä liigapelistä kaksi voittoa. Ensin Kisapuistossa kaatui SJK luvuin 1-0 ja viime sunnuntaina Ilves nyljettiin lukemin 3-1.

Lahti ei ole kyennyt ottamaan tällä kaudella aiemmin kahta voittoa putkeen, joten se luonnollisesti tuntuu hyvältä.

– Keskimääräisesti se on mukavampaa kuin tasapelien pelaaminen tai häviäminen, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas heittää.

Interissä on tapahtunut kesän mittaan muutoksia, kun ensin Mika Ojala myytiin Saksaan VfR Aalenin paitaan ja tällä viikolla Vahid Hambon tiedotettiin siirtyvän englantilaiseen Brightoniin. Vastaan asettuva Inter on näistä menetyksistä huolimatta laadukas ryhmä.

– Eihän Hambo edes paljon pelannut alkukauden jälkeen. Laadukas ja taitava joukkue, joka haluaa pelata lyhytsyöttöpeliä. Tasapeliherkkä, kolme viimeistä ottelua päättyneet tasapeliin. Kotona kova joukkue, ei taida olla yhtään tappiota, Korkeakunnas sanoo.

– Mielenkiintoinen Kaan Kairinen pelannut isossa roolissa keskikentällä. Kirjava joukkue. Siellä on kokeneita (Joni) Ahoa, (Ari) Nymania ja (Henri) Lehtosta edelleen isossa roolissa. Tiedetään, mitä on odotettavissa, ”Toke” jatkaa.

Lahti pelasi Ilvestä vastaan hieman siipirikkoisella ryhmällä. Ainakin pari pelaajaa palaa takaisin kokoonpanoon ja se saattaa tietää muutoksia.

– Pelattiin keskiviikkona sisäinen peli, sunnuntaina pelannut joukkue vastaan muut. Muut voittivat 2-1. (Markus) Joenmäkeä lukuunottamatta kaikki olivat mukana. (Pekka) Lagerblomilla, (Henrik) Moisanderilla ja (Petri) Pasasella on pieniä vaivoja. Saattaa olla, että avauskokoonpano hieman muuttuu. (Xhevdet) Gela ja (Jussi) Länsitalo palaavat kokoonpanoon. Perjantai ja lauantai katsotaan vielä. Tietysti ne, jotka sunnuntaina voittivat, ovat vahvoilla, Korkeakunnas kertoo

Siirtoikkuna aukeaa elokuussa ja Lahdessakin saattaa pelaajaliikennettä jompaan kumpaan suuntaan tapahtua.

– Ei mitään suurempaa. Jotain voi tapahtua, mutta ei mitään varmaa, Korkeakunnas päättää.