placeholder

Korkeakunnas: ”Tehot ratkaisee”

FC Lahti kärsi viime sunnuntaina karmaisevan kotitappion HIFKille. Stadilaiset olivat Kisapuistossa viiden maalin verran parempia.

Tuo ottelu pyyhittiin muistista nopeasti.

– Kyllä se piti tietysti käsitellä mahdollisimman nopeasti. Seuraavana aamuna käytiin videoiden kautta palaute. Jäi tunne pelistä, ettei juostu tarpeeksi. Palaverin päälle sitten juostiin aika paljon, Lahden pääkäskijä Toni Korkeakunnas sanoo.

– Se homma oli maanantaina taputeltu. Sen jälkeen katseet asetettiin eteenpäin, ”Toke” jatkaa.

HIFK-pelissä tapahtuneesta sulamisesta ei näkynyt mitään viitteitä peliä edeltäneellä harjoitusviikolla.

– Joskus jalkapallossa tapahtuu ihmeellisiä sulamisia, mitä ei pysty oikein ennakoimaan. Samanlainen tunne tuli kuin Elfsborg-pelissä. Vastustaja sai kaksi maalia heti pelin alkuun, eikä löytynyt henkistä kanttia nousta tilanteesta. Jokainen suli ja valui. Täysin anteeksiantamatonta. Samana päivänä Moskovan TsSKA nousi 0-3 puoliaikatilanteesta 6-4 voittoon. Aina pitäisi uskoa voittoon. Pitää haluta, kun kaikilla on panosta syksyn peleissä. Olosuhteet ovat monesti vähän haastavat, jolloin korostuu keskittyminen, Korkeakunnas miettii.

– Kaikki näyttäisi olevan nyt motivoituneita ja keskittyneitä, Korkeakunnas kertoo.

Lahti on kohdannut sunnuntaisen vastuksensa eli Ilveksen tällä kaudella kahteen otteeseen ja molemmilla on taskussaan yksi voitto. Ottelusta on odotettavissa todellista taistelupeliä.

– Varmasti fyysinen peli. Erittäin kokenut ja rutinoitunut joukkue, joka pelaa uhrautuvasti. Puolustaminen tuntuu olevan kunnia-asia jokaiselle, puolustavat suurella sydämellä. Vastaiskuissa ja erikoistilanteissa vaarallinen. Varmasti kova taistelupeli edessä, tuskin mitään suuria hienouksia tulee. Aika tarkkaan mietitty, että miten onnistutaan. Hitaalla hieromisella omassa päädyssä ei Ilvestä voiteta. Omaa peliä nopeammaksi ja vauhdikkaammaksi, Korkeakunnas paaluttaa.

Kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaat (Henri Toivomäki & Jussi Länsitalo), jalkavaivainen Pekka Lagerblom ja pelikiellosta kärsivä Matheus Alves. Loppukauden aikana peluutuksen suhteen ei ole odotettavissa sen suurempia yllätyksiä.

– Aina yritetään löytää optimaalinen kokoonpano peliin. Vanhat tai nuoret eivät saa ikänsä takia erityskohtelua. Mietitään tietysti tulevaakin kautta. Ketkä on osoittanut harjoituksissa ja muuten olevansa halukkaita. Ei se ikä sinänsä ratkaise. Tehot ratkaisee, Korkeakunnas päättää.