placeholder

Korkeakunnas: Tauko tuli hyvään paikkaan

FC Lahti palaa tositoimiin vapun pienen tauon jälkeen torstaina, kun se kohtaa vieraskentällä RoPS:n.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee, että tauko tuli hyvään paikkaan.

– Siinähän oli melkoinen ottelurupeama, 10 päivän sisään neljä peliä. Päätettiin se voitokkaasti. Kaksi voittoa, tasapeli ja yksi tappio, kohtuullisesti selvittiin. Pari päivää vietettiin vappua. Varmasti teki hyvää pariksi päiväksi kääntää ajatukset pois jalkapallosta. Nyt on tehty hommia ja joukkue näyttää hyvin palautuneelta, hyvä tekeminen ollut tällä viikolla. Ilmapiiriä nostattaa hyvä voitto, Korkeakunnas kertoo.

Korkeakunnas ei usko, että joukkueella on vaikeuksia jatkaa hyvää virettään myös torstaina. RoPS on haasteellinen vastustaja ja heitä vastaan pitääkin pelata eri tavalla kuin viikko sitten Vaasan Palloseuraa vastaan.

– Omaan tekemiseen keskitytty. Täysin erilainen vastustaja tulee vastaan, vastustaja on RoPS eikä VPS. He ovat ääripäät tässä sarjassa, toisessa uskotaan pallonhallintaan ja toisessa uskotaan pallonvoittamiseen ja nopeaan kontraamiseen. Mielenkiintoista nähdä, miten omat vahvuudet saadaan käyttöön. Pelisuunnitelma tulee olemaan erilainen. Alusta ja valmistautuminenkin ovat erilaisia. Hyökkäyspeliä on edelleen hiottu, murtautumismalleja viimeisellä kolmanneksella ja viimeistelyä, Korkekunnas sanoo.

Viime kauden hopeamitalistin joukkueesta löytyy useita mielenkiintoisia yksilöitä.

– Yhtenäinen ja taisteleva joukkue. Ottanut kaikki voittonsa maalilla. Pyrkii tekemään vastustajan elämän vaikeaksi. Hyvinkin energinen keskikentänkolmikko Mika Mäkitalo, Robert Taylor ja Ville Saxman. Laitapakit osallistuvat voimakkaasti hyökkäyksien tukemiseen. Juha Pirinen nousi talvimaajoukkueisiin asti ja viime kauden maalikunkku Alexander Kokko on jatkanut maalitehtailuaan, ”Toke” miettii.

Lahtelaisten pelaajatilanne on ottelun alla hyvä.

– Euller ja Jussi Länsitalo hakee vielä tuntumaa keskiviikkona Akatemian sarja-avauksessa JäPS:aa vastaan. Muitakin pelaajia menee, viisi ainakin. Rafaelilla on pohjevamma, joten hän on sivussa, Korkeakunnas selventää.

RoPS – FC Lahti 05.05.2016 klo 14.00 @Rovaniemen keskuskenttä