placeholder

Korkeakunnas: ”Tauko teki hyvää”

FC Lahti palaa tositoimiin keskiviikkona, kun se kohtaa vieraskentällä Vaasan Palloseuran.

Veikkausliigajoukkueet olivat reilun viikon ajan maaottelutauolla. Lahti pääsi juuri ennen taukoa oivaan pelivireeseen, kun se ensin kaatoi HIFK:in 2-0 ja pelasi saman viikon päätteeksi loistavan pelin HJK:ta vastaan jääden kuitenkin 0-0 tasapeliin. Kuhnureiden pääluotsi Toni Korkeakunnas ei usko tauon heikentäneen Lahden virettä.

– Tauko on ihan hyvä aina. Oli aika rankka alkukausi henkisesti, kun ei saatu niitä tuloksia, mitä haluttiin. Välihappi teki kaikille hyvää. En usko, että meidän hyvä vire mihinkään katosi, päinvastoin. Hyvä vauhti on ollut harjoituksissa. Viikonloppu huilattiin ja nyt joukkue näyttää joukkue energiseltä ja halukkaalta, Korkeakunnas sanoo.

VPS on sarjataulukon viimeinen, mutta sen tulokset paranivat Lahden tavoin ennen taukoa. Aliarviointiin ei ole varaa.

– Ei tässä sarjassa ole yhtään joukkuetta, jota voisi aliarvioida. VPS on pelannut tasasia pelejä. Kun saat itseluottamuksen, tiukat pelit pystyy kääntämään. Tosi fyysinen ja juoksuvoimanen joukkue. Vaikea ilta edessä. Tarkkaan on skoutattu, mitä vaaraa siellä on ja mihin iskeä. Mielessä on selkeä suunnitelma, Korkeakunnas paaluttaa.

Vaasalaisten miehistöstä löytyy vanhoja tuttuja.

– Useampi pelaaja kenen kanssa olen työskennellut. Timi Lahtea, Pyry Soiria, Dennis Abdulahia, Teemu Honkaniemeä ja Loorents Hertsiä olen matkan varrella valmentanut, Korkeakunnas valaisee.

– Hyökkäyspäässä (Eero) Tamminen ja Soiri ovat nostaneet profiiliaan. Vanha herra (Juho) Mäkelä on vaarallinen, ”Toke” mainitsee.

Lahti ei täysin parhaalla miehityksellään matkaan pääse.

– (Drilon) Shala, (Leandro) Motta ja (Hassan) Sesay ovat varmuudella tästä pelistä pois. Kaikki voi olla käytettävissä jo seuraavassa pelissä, Korkeakunnas päättää.

VPS – FC Lahti 17.06.2015 klo 18.30 @Hietalahti