placeholder

Korkeakunnas: Tässä oli aitoa Cup-tunnelmaa!

FC Lahti kukisti Suomen Cupin puolivälierässä ykkösessä pelaavan FC Jazzin vieraskentällä lukemin 1-0. Ottelun voittomaali oli Fareed Sadatin käsialaa.

Jazzin kausi ykkösessä on ollut haastava, eikä voittoja ole tällä kaudella kertynyt vielä yhtään. Siitä huolimatta Jazz antoi erittäin tasaväkisen vastuksen Lahdelle, eikä mistään olisi voinut päätellä porilaisten pitävän hallussaan ykkösen jumbosijaa.

– Tiedettiin, että vastustaja on tähän peliin hyvin latautunut ja pääsee pelaamaan tietyllä tavalla paineettomasti. Kaikki kunnia vastustajalle, puolustivat sitkeästi ja tekivät pelaamisestamme vaikeaa, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

– Oli lämmin keli, nihkeä kenttä, pallo eli koko ajan ja kentän poikittainen tuuli. Olosuhteet olivat erilaiset ja haastavat, Korkeakunnas kuvailee vallinneita olosuhteita.

Lahdella oli ensimmäisellä puoliajalla pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta toisella puoliajalla se pelasi liigajoukkueen tavoin.

– Ensimmäinen puoliaika oli vaikeata, mutta toinen puoliaika oli meiltä täydellistä dominointia ja hallintaa. Vaikeaksi meinasi kuitenkin mennä tuloksen tekeminen, Korkeakunnas sanoo.

Ottelun ainoa osuma näki päivänvalon 82´ minuutilla.

– Upea kombinaatio! (Aleksi) Paanaselta hieno puolenvaihto, Sadat ja (Hassan) Sesay pelasivat hienon seinän ja kylmäpäinen viimeistely. Olen todella tyytyväinen maalista, fantastinen suoritus, Korkeakunnas hehkuttaa.

Vastaavanlaisia murtautumistilanteita on käyty harjoituksissa läpi.

– Nopean puolenvaihdon jälkeen on yleensä hetkittäinen 2 vs 1 tilanne ja pojat pelasi hienosti sen tilanteen, Korkeakunnas sanoo.

– Fareedilta todella hyvä esitys, hän oli man of the match. Rafael on tehnyt harjoituksissa töitä ja jaksoi painaa 90 minuuttia hyvin, Korkeakunnas jakaa kehuja.

Lahti on nyt Suomen Cupin neljän parhaan joukkueen joukossa. Välierä vastustaja arvotaan huomenna FC Hakan, SJK:n ja HJK:n joukosta. Lahden otteluruuhka huipentuu ensi lauantaina, jolloin se kohtaa vieraskentällä HIFK:n.

– Tulos tai ulos ja me ollaan mukana. Ei kannata liikaa analysoida. Tulosta haettiin ja saatiin ensimmäinen vierasvoitto. Tässä oli aitoa Cup-tunnelmaa. Isolla sydämellä pitää nämä pelit pelata ja olen tyytyväinen, että meiltä löytyi riittävästi taistelutahtoa. Tiukkaa settiä, nyt nopeat palautumiset ja lauantaina pelataan taas, Korkeakunnas tietää.