placeholder

Korkeakunnas: ”Tasainen peli tulee taas olemaan”

FC Lahti kohtaa maanantaina SJK:n Kisapuistossa klo 18.30 alkaen.

Lahti pelasi viime torstaina kotonaan ruotsalaista IF Elfsborgia vastaan Europa Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa ja vastaavasti SJK kohtasi Helsingissä islantilaisen FH Hafnarfjördurin. Lahden ottelu päättyi 2-2 ja SJK puolestaan koki kirvelevän 0-1 kotitappion.

Vaikka Elfsborg – ottelu vaati Kuhnurimiehistön voimia, niin sillä voi olla positiivisiakin vaikutuksia.

– Tottakai pitää ajatella näin. Tosi kovaa vastustajaa vastaan pystyttiin pelaamaan tasapäisesti. Se antaa uskoa ja itseluottamusta. Tämän takia ollaan harjoiteltu, että pelataan. Viikko oli taukoa ennen Elfsborg – ottelua. Nyt tulee kolme peliä viikkoon, mutta se ei ole uusi tilanne, Korkeakunnas kommentoi.

Seinäjokelaisilla matkustus vaatii oman veronsa.

– SJK:lla on kaikki kolme vieraspeliä, meillä kaksi kotona, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

Lahti ei hävinnyt viime kaudella kertaakaan SJK:lle ja tällä kaudellakin Lahti kukisti alkukaudesta Kisapuistossa pelatussa ottelussa seinäjokelaiset lukemin 1-0.

– Ollaan pelattu hyvin SJK:ta vastaan. Ne ovat olleet tasasia pelejä. Molemmat joukkueet puolustaa aika tarkasti, eikä maalipaikkoilla tulla nytkään mässäilemään. Tasainen peli tulee taas olemaan. Korkeakunnas mietii.

– (Henri) Toivomäki ei ole toipunut ja (Pekka) Lagerblom on ulkona. Muuten joukkue ihan kasassa. Nuorisosastosta (Justus) Kauppinen, ja (Driton) Shala ovat Akatemian mukana. Tällä tietoa 16 kenttäpelaajaa käytettävissä. Tilanne on hyvä, ”Toke” kertoo.

Nuoriso-osastosta Mikko Kuningas on kovasti tyrkyllä kentälle. Hän on ollut parissa viime pelissä jo vaihtopenkin puolella.

– Kaikki on mahdollista. Nuoret ovat täysivaltaisia joukkueiden jäseniä. Otteet kun on riittävän hyviä, tulee käsky kentälle. Nyt ollaan lähelle sitä, Korkeakunnas avaa.

Joukkueen jättäneen Leandro Motan tilalle ei olla hankkimassa uutta pelaajaa.

– Ei olla hankkimassa ainakaan tähän hetkeen, Korkeakunnas päättää.