placeholder

Korkeakunnas: ”Tärkeä projekti”

Kuhnureiden kokeneeseen kaartiin kuuluva Petri Pasanen ilmoitti alkuviikosta uransa päättymisestä. Pasanen lähti maailmalle Lahdesta, loi siellä pitkän uran ja palasi viime syksynä kotikonnuilleen.

– Petri on meidän kultaisen polven vakiojäsen. Tehnyt yhden upeimmista urista maailmalla. Todella korkealla nousee hattu päästä, mitä on urallaan saavuttanut. Ei kahta sanaa siitä. Selkeä johtajatyyppi, iso karisma, hyvä huumorintaju ja sosiaalinen kaveri pukukopissa. Ymmärtää peliä, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kehuu.

Viime pelissä Ilvestä vastaan Pasanen palasi avauskokoonpanoon ja pelasi tunnin verran. Loppukaudella minuutteja on luvassa lisää, jos pelivire on kohdallaan.

– Monta kertaa olen sanonut tämän; sillä ei ole merkitystä niin kauan kuin on panoksia, onko hän nuori vai kokenut. Päivän kunto ratkaisee. En osaa sitä muuten ajatella. Jokainen on samalla viivalla, Korkeakunnas paaluttaa.

Torstaina Matheus Alvesin ilmoitettiin jatkavan lainasopimuksella Lahdessa myös ensi kaudella. Lahtelaisten ykköshyökkääjäksi nousseen Alvesin jatko miellytti päävalmentajaa.

– Nuori hyökkääjä, joka tuli huonossa kunnossa meille. Saatiin aika nopeasti pelikuntoon. Ensi kaudella sarja on tuttu ja preseasonilla päästään fysiikkaa kehittämään entisestään. Helpompi lähteä tekemään yksilöllistä kehitysohjelmaa. Loistava tyyppi. Englantia ymmärtää jo ja pystyy heittämään läppää. Todella sosiaalinen kaveri. Keskittyy, ottaa oppia vastaan ja on kunnianhimoinen. Valmentajalle ihannepelaaja. Fyysinen pelote. Olen todella tyytyväinen, Korkeakunnas sanoo.

Alves ei ole ainoa konkreettinen asia, joka FC Lahden ja brasilialaisen suurseura Fluminensen välillä tullaan näkemään.

– Tärkeä projekti, joka nyt vasta varsinaisesti käynnistyy. Mennään sinne katsomaan pari kaveria. Mukaan lähtee kollega ja pari nuorta pelaajaa. Saadaan vuorovaikutusta ja ”brainstormia” brasilialaisen ja suomalaisen jalkapallon välillä. Meillä on varmasti erilaiset lähestymistavat asioihin ja molemmat saa virikkeitä. Tarkoitus on tuoda sieltä pari kehityskelpoista pelaajaa tänne, Korkeakunnas valottaa.

Myös yhteistyö lahtelaisten kasvattajaseurojen (FC Reipas & FC Kuusysi) ja FC Espoon, JäPSin sekä VJS:n kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Tarkoitus on, että ollaan enemmän kuin Lahden alueen seura. Meillä on hyvät verkostot. Pyritään vankistamaan ja kehittämään niitä. Tavoite on luoda semmoinen verkosto, mitä Suomessa ei ole vielä nähty. Kaikki osapuolet lähteneet hyvin mukaan. Vuodessa ei näitä rakenneta. Tämä on pidempää tulevaisuuteen tähtäävää toimintaa, Korkeakunnas kertoo.

– Loppukaudeksi meidän rinkiimme nousee Akatemiasta Nuutti Laaksonen ja Paavo Voutilainen. Rahalla me ei pystytä kilpailemaan. Realismi on sitä, että se (budjetti) on maksimissaan keskitasoa. Siihen nähden hyvin sinnitellään. Neljä kierrosta jäljellä ja taistellaan mitaleista. Kaikki on mahdollista, ”Toke” jatkaa.

Sunnuntaina vastaan asettuu ”kuuden pisteen”-ottelussa FC Inter.

– Tosi kiihkeä peli tulossa. Molemmilla ”all in”. Molemmille pakkovoitto, jos aikoo unelmoida mitalista. Tasapeli tai tappio tietää unelmien päättymistä. Se antaa suuntaa viimeisille peleille. Kauden tärkein peli tähän kohtaan, Korkeakunnas tietää.

– Inter on ollut vahva liigassa, takana iso pettymys Suomen Cupissa. Liigan kuntopuntarin kärkijengi. Meillä on ollut vähänvuoristorataa. Vaikka Ilves peli meni tiukoille, se on tuonut virtaa ja energiaa meidän tekemiseen. Pelillisesti siinä oli paljon hyviä asioita. Joukkue haluaa näyttää edellisen kotipelin katastrofin jälkeen, että olemme paljon parempia, Korkeakunnas jatkaa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki pelaajat ovat käytettävissä pitkäaikaispotilaita (Henri Toivomäki & Jussi Länsitalo) lukuun ottamatta.

– Viimeistelyharjoitukseen lähdettäessä kaikki muut ovat mukana, Korkeakunnas myhäilee.

Lähiaikoina seuralla saattaa olla sopimusuutisia tiedotettavanaan.

– Sopimuksista neuvotellaan niin nykyisten kuin uusien pelaajienkin kanssa, Korkeakunnas päättää.