placeholder

Korkeakunnas: ”Tänään kentällä oli sotureita”

FC Lahti nappasi kauden avausvoiton SJK:n kustannuksella lukemin 1-0.

Lahti ei aivan parhaista mahdollisista lähtökohdista otteluun päässyt, sillä miehiä tippui lasaretin puolelle juuri ottelun alla.

– Meillä oli melko haastavat lähtökohdat. Eilen viimeistelyharjoitusten jälkeen kävi ilmi, että meidän neljästä toppariehdokkaasta kolme on sivussa. Vielä alkuverryttelyssä (Mika) Ääritalo sanoi, ettei hän pysty pelaamaan. Onneksi meillä on hyviä pelaajia riittävän paljon tänä vuonna. Se on se ero viime kauteen, Korkeakunnas sanoo.

Parempi joukkue voitti.

– Siellä oli aika paljon nälkäisiä ja energisia kavereita, jotka ei ole paljoa pelanneet vielä tänä vuonna. Se näkyi kyllä. Olimme nälkäisempi ja energisempi joukkue tänään, Korkeakunnas näkee.

– Se oli iso teema tänään. Nyt ollaan ymmärretty, miten tuolla kentällä pitää näitä kevään pelejä pelata. Nämä ovat olleet tälläisiä maalin pelejä, eikä ne ole meille oikein kääntyneet. Onneksi pääsimme tekemään ensimmäisen maalin, ”Toke” jatkaa.

Joukkueen taisteluilme ei jättänyt moitittavaa.

– Olen hirveän tyytyväinen siihen joukkueen taisteluilmeeseen. Tänään oli sotureita kentällä.. Nyt ei kyselty vaan taisteltiin. Semmoinen hyvä draivi meidän tekemisessä. Ansaittiin tämä kotivoitto. Hieno fiilis, Korkeakunnas myhäilee tyytyväisenä.

Pekka Lagerblom kellotti täydet minuutit ja johti joukkueensa peliä keskikentällä esimerkillisesti. Myös ensimmäistä kertaa avauskessa esiintynyt Aleksi Paananen sai päävalmentajalta kehut.

– Kaikkihan näki, että meillä oli kentällä johtaja ja todella kovanluokan pelimies. Isossa roolissa tänään. Hienoa, että myöskin Paananen on toipunut pikkuvaivoistaan ja pelasi mielestäni mallikkaasti. Näki tietysti sen, ettei ole vähään aikaan pelannut, paukut loppui loppua kohden, Korkeakunnas kehuu.

Jalkapallo ei ole ollut Korkeakunnaksella viime aikoina päällimmäisenä mielessä.

– Huomenna on oman äidin hautajaiset. Tässä on ollut vaikeita aikoja koko kevät. Peli ei ole oikein kulkenut ja äidin tapaturmainen kuolema. Aika syvissä vesissä on menty, Korkeakunnas vakavoituu.

Voitto tuli kreivin aikaan.

– Tuuletin enemmän kuin viime vuoden pronssia. Tuntui tosi hyvältä, Korkeakunnas päättää.