placeholder

Korkeakunnas: Täältä tullaan!

FC Lahti kohtaa lauantaina Kisapuistossa sarjanousija PK-35:n.

Lahti kärsi keskiviikkona 0-2 vierastappion Ilvekselle ja se oli joukkueelle jo kolmas peräkkäinen häviö. Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas vakuutti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että jollain tapaa joukkuetta on heräteltävä. Näin myös meneteltiin pelin jälkeisenä päivänä.

– Me pidettiin pienryhmissä palaveri. Pelaajat sanoivat sanottavansa ja keskusteltiin hyvässä hengessä. Oli hyvin päättäväistä porukkaa. Täältä tullaan, Korkeakunnas kertoo.

– Käytiin hyökkäyspelin osalta asioita läpi harjoituksissa. Meillä on pelinavaamis ja rakentelu vaiheet ihan ok, mutta murtautumisvaiheessa ei ole tarpeeksi liikettä ja luovuutta. Perjantaina ennen peliä käydään niitä puolustusasiota läpi. Samoista asioista kummassakin boksissa on kyse, aggressiivisuudesta ja liikkeestä kiinni. Molemmista päistä puuttuu sitä ja on vähän liian staattista sekä virkamiesmäistä pelaaminen ollut. Aika paljon hallittu palloa viime peleissä. Pitää tehdä paremmin suunnanmuutos kotiinpäin ja se välitön prässi sekä kentän täyttäminen, Korkeakunnas jatkaa.

PK-35:n kauden alku on ollut myrskyisä. Kentällä vantaalaisryhmä on esittänyt ajoin varsin näyttävää pelaamista, mutta tulokset ovat jääneet usein laihaksi. Joukkueen espanjalaisvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza irtisanoutuivat tehtävistään alkuviikolla. Heidän lisäkseen kuusi pelaajaa ei jatka tämän seurauksena. Valmennusportaaseen päävalmentaja Shefki Kuqi sai kuitenkin jo pian täydennystä, kun Pasi Pihamaa ja Levi Earl liittyivät valmennustiimiin. Keskiviikkona punamustat saalistivat helpottavan 3-1 kotivoiton FC Interistä.

– Varmasti ovat kovalla itseluottamuksella, kun saivat voiton uuden ajan alkuun. Pelissä Interiä vastaan oli nähtävissä, mitä he pyrkivät tekemään. Suoraviivaisempaa tekemistä kuin aiemmin. Joukkue vaikutti taistelevalta ja yhtenäiseltä. Kaikki nenät osoittaa nyt samaan suuntaan niin se on helpompaa siellä, Korkeakunnas arvioi.

– Meillä pitäisi olla keinot olla siihen peliin. Joukkueelle hyvänä herätyksenä toimi tuo Ilves-peli viimeistään. Enemmän pitää töitä tehdä ja muistaa mikä on ollut voiton avain aiemmin, ”Toke” jatkaa.

Ainakaan lähiaikoina ei ole luvassa uutisia pelaajarintamalta.

– Ei ainakaan nyt ole mitään kovin konkreettista tällä hetkellä sen suhteen, Korkeakunnas valaisee.

Loukkaantumistilanne sen sijaan helpottaa hieman.

– Drilon Shala ei pelaa vieläkään. Perjantaina selviää Eullerin ja Hassan Sesayn tilanne. Pyry Kärkkäinen ja Jussi Länsitalo ovat mukana, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti – PK-35 28.05.2016 klo 16.00 @Kisapuisto