placeholder

Korkeakunnas: Se oli maksimisuoritus

FC Lahti kohtaa tulevana maanantaina kotiottelussa hallitsevan Suomen mestarin SJK:n kello 18.00 alkaen Kisapuistossa.

Kuhnurit hakivat helatorstaina todellisen taistelupisteen viime kaudella toiseksi sijoittuneen RoPS:n kotikentältä. Lahti joutui pelaamaan melkein koko ottelun yhden miehen vajaalla ja viimeisen puoli tuntisen peräti kahden miehen vajaalla.

– Kaikki mitä oltiin suunniteltu romahti 17´ minuutilla. Ei päästy tekemään niitä asioita, mitä suunniteltiin. Itseasiassa saatiin aika nopeasti ryhmitettyä joukkue uusiksi. Pelattiin ihan hyvin yhden miehen vajaalla ja saatiin pari aika hyvää tilannetta. Se oli vielä tietyllä tavalla kontrollissa, pystyttiin pelaamaan molempiin suuntiin. Toinen punainen muutti pelin selviytymistaisteluksi, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertaa ottelun kulkua.

– Antoi varmasti uskoa ja voimia joukkueelle. Hyvä opetus siitä, mitä hyvällä puolustamisella voi saavuttaa, kun tehdään se homma kunnolla ja laitetaan itseämme likoon joukkueen puolesta. Upea taistelu ja antaa uskoa tulevaan totta kai. Todella ylpeä poikien asenteesta ja taistelutahdosta, huikea suoritus siihen kohtaan. Se oli maksimisuoritus, mitä pystyi saavuttamaan siinä kohtaa, Korkeakunnas tietää.

Lahtelaisten venäläinen lainapelaaja Ivan Solovjev lensi ottelusta suoralla punaisella kortilla ulos. Sen seurauksena Solovjev on pelikiellossa kaksi seuraavaa ottelua. Tuomiosta on tehty Lahden puolesta virallinen valitus.

– Ollaan tehty valitus ja anottu sen poistamista. Meidän nähdäksemme se oli vääryys. Kaikkihan me tehdään virheitä, niin valmentajat, pelaajat kuin välillä tuomaritkin. Toivotaan, että oikeus voittaa. On saatu huippupelaaja tänne, toivottavasti pystyisi harjoittamaan ammattiaan, kuten kuuluisi saada. Sääli, jos tällaisen virheen takia Veikkausliiga menettää tuollaisen taikurin pariksi otteluksi, Korkeakunnas sanoo.

Solovjevin tilanne pitäisi ratketa hyvissä ajoin ennen maanantain ottelua.

– Meille on luvattu se tieto ennen sunnuntain viimeistelyharjoitusta, Korkeakunnas valaisee.

SJK:n alkukausi on sujunut haparoiden. Vasta helatorstain kamppailussa SJK onnistui avaamaan kauden voittosarakkeensa FC Interin kustannuksella. Seinäjoella on ollut muutenkin myrskyisää, sillä johtopelaajaksi hankitun Alexei Eremenko juniorin tiet erkanivat seuran kanssa vain lyhyen yhdessäelon jälkeen.

– Heillä on ollut haastavaa ja vaikeata. Saivat voiton ja ovat intoa ja itseluottamusta täynnä. Ei me sitä sen enempää mietitä. Kohtaamisemme ovat olleet aina tasaisia pelejä, oltu niskan päällä ja pidetään huolta, että se trendi jatkuu. Tärkeä ottelu ja siihen valmistaudutaan asianmukaisella tavalla. Huomioidaan vastustajan erityispiirteet, mutta keskitytään omaan tekemiseemme. Siellä on samat jätkät pelanneet, vaikka muuttivat vähän pelijärjestelmää viime peliin. Onko siellä yksi vai kaksi hyökkääjää, meille se ei ole käänteentekevää. Pelin sisälläkin pitää pystyä reagoimaan, Korkeakunnas ennakoi.

Lahden pelaajatilanne on elänyt hieman RoPS-pelistä. Pitkään sivussa olleet Jussi Länsitalo ja Euller ovat mukana joukkueen kokoonpanossa.

– Tietysti Jani (Tanska) on pois pelikiellon takia, mutta Boris (Tatar) pelasi huikean pelin topparina ja sitä pelipaikkaa koko viime kauden. (Jussi) Länsitalo ja Euller ovat mukana tässä pelissä. Kumpikaan ei ole vielä tietysti 90 minuutin kunnossa, mutta pystyvät pelaamaan. Ei heitä muuten penkille otettaisi. (Drilon) Shala ja Rafael ovat pois, Korkeakunnas valaisee.

Huomioi poikkeuksellinen alkamisaika!

FC Lahti – SJK 09.05.2016 klo 18.00 @Kisapuisto