placeholder

Korkeakunnas: ”Samoista asioista rakentuu”

Alkukaudella voitot karttoivat Kuhnureita, mutta tällä hetkellä joukkue majailee kuntopuntarin kärkisijalla. Viimeisen viiden ottelun saldo on vakuuttava 4-1-0. Kurssin kääntymisen taustalla on hyvinkin yksinkertaiset syyt.

– Ei siinä suurta salaisuutta ole. Olemme olleet terävämpiä kummassakin bokisssa. Vähemmän meillä on itseasiassa ollut tekopaikkoja viime aikoina. On saatu onnistumisia, eikä olla päästetty halpoja maaleja. Pienet asiat ratkaisee. Ei ole pelillisesti tapahtunut isoja asioita. Henkimaailman asioita monesti. Kun ei tule onnistumisia, tulee tuskaa ja ruvetaan miettimään liikaa viimeistelyä, ja puolustuspäässä tulee nukahduksia. Nyt on tasaisia pelejä pysytty kääntämään, lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas miettii.

Lahti on kohdannut hallitsevan Suomen mestarin tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Lahdella on ollut kummassakin pelissä hyvät mahdollisuudet aina voittoon asti, mutta molemmilla kerroilla on jääty tasapeliin. Voittoreseptiä on juonittu ahkerasti.

– Ihan samoista asioista rakentuu. Puolustuspelin pitää olla hyvää. Se on ollut tasaista koko vuonna ja sen päälle rakennetaan. HJK pitää todennäköisesti enemmän palloa. Meidän pitää lukea ne hetket millon pidetään palloa ja milloin isketään nopeasti. Pelkällä puolustamisella ei yhtään peliä voita. Useampia hyviä ”kikkoja” ja kuvioita on treenattu. Niistäkin kun ruvetaan tekemään niin tuloksentekeminen helpottuu. Erikoistilanteet ovat yksi mahdollinen paikka iskeä, ”Toke” sanoo.

Pelaajatilanne säilyy hyvänä.

– (Jussi) Länsitalo sai laput täyteen Rovaniemellä. Myös (Xhevdet) Gela on varmuudella sivussa. (Pekka) Lagerblom saattaa olla pelikunnossa, Korkeakunnas valottaa.

Elokuun siirtoikkuna tulee näillä näkymin olemaan hiljaista aikaa Lahden osalta.

– Keskusteluja on käyty. Joitain meidän pelaajia on kyselty, mutta ei mitään kovin konkreettista. Yritetiin keväällä kerätä joukkue, jolla pärjättäisiin. Yksi muutos on tapahtunut, (Leandro) Motta lähti ja (Aristote) Mboma tuli sisään, Korkeakunnas lopettaa.