placeholder

Korkeakunnas: ”Sama vanha virsi”

FC Lahti ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet lukemin 0-0. Viihdyttävä peli tarjosi tilanteita kumpaankin päähän. Lahti pääsi pyörittämään peliä viimeisen puolen tunnin ajan yhden miehen ylivoimalla vierasjoukkueen Amos Ekhalien otettua toisen keltaisen korttinsa.

Kuhnureiden pääluotsi Toni Korkeakunnas tuskasteli joukkueensa tehottomuutta.

– Kyllähän tämä vähän sama virsi on. Pelin alkua, jos ajatellaan niin meillä oli kaksi ihan avopaikkaa ja vielä hyvä kulmakuvio, mikä onnistui viimeistelyä vaille täydellisesti. Tänä vuonna tuntuu vähän vaikealta tuo pallon maaliin saaminen. Mielestäni tehtiin paljon hyviä asioita. Muutettiin vähän ryhmitystä ja heräteltiin joukkuetta sitä kautta. Aluksi saatiin vähän yllätettyä IFK ja sitten he saivat pelin juonesta kiinni. Taas jäi semmoinen tunne, että enemmänkin olisi voitu saada kuin yksi piste, Korkeakunnas kertaa pelin jälkeen.

Joukkue on laukonut ahkerasti läpi kauden.

– Ollaan varmaan edelleen vissiin sarjan eniten laukonut joukkue, mutta viimeistelyn laadussa on parantamisen varaa, ”Toke” tietää.

Korkeakunnas joutui suorittamaan kaksi pelaajavaihtoa loukkaantumisten takia. Ennen puoliaikaa Henri Toivomäki tuli takareittään pidellen vaihtoon ja toisella puoliajalla hurjasti töitä paiskinut Pekka Lagerblom kinkkaili vaihtopenkin puolelle.

– Lagerblomilla kramppasi molemmat pohkeet. En usko, että hänen kohdallaan on mistään vakavammasta kyse. Toivomäki pyysi vaihtoa, kun tunsi jotain takareidessä. En tiedä siitä vielä sen tarkemmin, Korkeakunnas valaisee.

Petri Pasanen teki paluun avauskokoonpanoon ja oli kotijoukkueen kantavia voimia.

– Ei valittamista. ”Peetu” pelasi nyt hyvin. Oikeastaan sen jälkeen, kun on ollut penkillä niin tekemiseen on tullut ryhtiä. Tarvitaan vähintään tuon tasoista Petri Pasasta, Korkeakunnas sanoo.

Kuhnuridebyytin toisella puoliajalla tehnyt Aristote Mboma sai myös kehuja omasta esityksestään.

– Erittäin tyytyväinen hänen tuloonsa. Vaikeat ajat olleet pojalla. Unkarista savustettiin ulos ja sitten on ollut kaikennäköistä loukkaantumista sekä paperisotkua. Jätkä on painanut treeneissä hyvin ja on ollut koko ajan tunne, että olisi kiva päästää kaveri irti. Vastasi huutoon ja noilla esityksillä peliaikaa on tulossa lisää. Iloinen olen, että tämä iloinen velikulta on saanut luvan pelata ja hän tulee varmasti auttamaan meitä jatkossa, Korkeakunnas kehuu.