placeholder

Korkeakunnas: Saatiin se mitä ansaittiin

FC Lahti haki PS Kemistä komean vierasvoiton, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta 4-2 voittoon. Lahdelta maalin makuun pääsivät hattutempun tehtaillut Kalle Multanen ja kertaalleen osunut Jasse Tuominen. Kemin maalit merkittiin Erik Törnrosin ja Filip Valencicin nimiin.

Kuhnureiden pääkäskijä Toni Korkeakunnas puhkui tyytyväisyyttään ottelun jälkeen. Tulos ei kuitenkaan tullut helpoimman kautta tälläkään kertaa.

– Ollaan mielestä pelattu hyvää jalkapalloa pidemmän aikaa, mutta tuloksen tekeminen on ollut vaikeata. Tehtiin nyt homma itsellemme mahdollisimman vaikeaksi, kun nukuttiin ensimmäinen tilanne ja toinen maali lahjoitettiin. Tiedettiin, ettei pitäisi antaa tilaa Erik Törnrosille, puolustimme tilanteen liian passiivisesti. Joukkueen usko ei kuitenkaan loppunut. Tärkeä kavennus ensimmäiselle puoliajalle ja kopissa kaikki olivat sitä mieltä, että tämä voitetaan, Korkeakunnas kertoo.

– Koko ajan näkyi, että ollaan se parempi joukkue. Kaverilla loppui usko 2-2 tilanteessa ja loppu olikin meidän näytöstä. Olimme liikkuvampi ja yhtenäisempi joukkue, he joutuivat puolustamaan paljon, ”Toke” jatkaa.

Ottelun ehdottomaksi hahmoksi nousi hattutempun viimeistellyt Kalle Multanen.

– Olen todella, todella iloinen Kalle Multasen puolesta. Maalintekijät elävät maaleista ja niitä on varmasti tulossa lisää loppukauden aikana, Korkeakunnas suitsuttaa.

Kehuja riitti muillekin.

– (Pavel) Osipov on toipunut nivusvaivastaan ja he muuttivat (Mikko) Kuninkaan kanssa pelin. Tulivat mahtavasti sisään ja heidän kauttaan saatiin meidän laiturit paremmin vauhtiin, Korkeakunnas kehuu.

– Nuoret miehet, jotka olivat loppua kohden kentällä, näyttää että kasvaa ja kehittyy. Hyvä esitys, olen todella iloinen. Saatiin se mitä ansaittiin, Korkeakunnas jatkaa.

Lahti on pelannut maaottelutauon jälkeen neljä peliä ja saalistanut niistä yhteensä peräti kymmenen pistettä.

– Paljon saanut selitellä kauden aikana ja kun tulosta ei tule, niin kaikki on kuraa. Kyllähän tämä oli loppukautta ajatelleen tärkeä voitto. Aika vahva syyskuu on menossa. Hoidetaan syyskuu kunnialla loppuun ja jatketaan tästä HIFK:ta vastaan maanantaina samalla tavalla, Korkeakunnas päättää.