placeholder

Korkeakunnas: Saatiin riisuttua VPS aseistaan

FC Lahti avasi kauden voittosaldonsa varsin komealla tavalla kukistettuaan kotikentällä VPS:n peräti lukemin 4-0. Lahtelaisten maalit merkittiin Jasse Tuomisen, Pyry Kärkkäisen, Aleksi Paanasen ja liigadebytantti Fareed Sadatin nimiin.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnakselle kauden ensimmäinen voitto maistui erittäin makoisalta. Kuhnurit onnistuivat omassa pelisuunnitelmassaan täydellisesti.

– Totta kai maistuu oikein hienolta ja vielä noin hienoin lukemin! Meillä oli selkeä ennakkosuunnitelma ja pojat toteutti sitä todella kirjaimellisesti. Saatiin riisuttua VPS aseistaan. Onnistuttiin siinä todella hyvin, Korkeakunnas kiittelee.

Nuoria tähtiä pursuava lahtelaisryhmä on ollut Korkeakunnakselle miellyttävä ryhmä valmentaa.

– Meillä on hyvä jalkainen, innokas ja juoksuvoimainen joukkue. Huikeita yksilösuorituksia. Valmentajanakin ihailee Santeri Hostikan tekemistä. Kaikki on niin helppoa ja nautinnollista katsoa tommoisia nuoria huimapäitä, jotka uskaltavat tehdä asioita. Jasse (Tuominen) teki taas maalin, Korkeakunnas hehkuttaa.

Vuonna -98 syntynyt Fareed Sadat onnistui tekemään maalin heti liigadebyytissään tultuaan vaihdosta kentälle toisella puoliajalla.

– Fareed Sadatin huikea tarina, on asunut Suomessa viisi vuotta tultuaan pakolaisena. Tuli meille yhteistyöseurojen testileiriltä. Ensimmäinen liigapeli ja aivan huikea pelimiehen maali. Nämä ovat sellaisia juttuja, mistä valmentaja saa kiksejä ja on iloinen poikien puolesta. Niille on annettu mahdollisuus ja ne käyttävät sen. He elävät omaa unelmaansa ja tekee niitä asioita, mistä ne tykkäävät. Ne ovat semmoisia ”katupelaajia” ja niitä on kiva katsoa. Näiden kanssa on hienoa tehdä töitä. Jalkapalloa ja elämää suurempia tarinoita, Korkeakunnas myhäilee.

Sadatia vuotta vanhempi Santeri Hostikka jatkoi väkivahvoja otteitaan.

– Hostikka on palloillut kolme vuotta kakkosdivisioonassa, eikä kukaan sitä ole huomannut. Nyt on tullut suoraan dominoimaan liigapelejä, ”Toke” jakaa tunnustusta.

Viime sunnuntaina Lahti kärsi tappion Kuopion Palloseuralle. Heikosta esityksestä otettiin opiksi.

– Käytiin paljon meidän murtautumispelaamistamme läpi. Meillä oli todella hyvä viimeistelyharjoitus, kiitos siitä koko valmennustiimille. Joni Kallioisen ja Toni Huuhkan tehtiin paljon töitä kimpassa. Valmennuksen huippuhetkiä, kun tulee tämmöisiä tarinoita ja onnistumisia, Korkeakunnas kertoo.

Voitto on henkisesti tärkeä asia ja antaa joukkueelle itseluottamusta tuleviin koitoksiin.

– Nuorille miehille tärkeää, kun näkevät että pärjäävät peli peliltä paremmin, antaa itseluottamusta ja ennen kaikkea sitä intoa ja halua kehittyä entisestään. Meillä on todella mielenkiintoinen joukkue käsissä. Ei muuta kuin eteenpäin, Korkeakunnas sanoo.

Myös kokeneemmasta pelaajaosastosta löytyi onnistujia. Aleksi Paananen laukoi FC Lahti –uransa ensimmäisen liigamaalin komealla tavalla.

– Meidän savolaisvahvistukset ”Diego” ja Pyry (Kärkkäinen), jotka tekivät tänään vielä maalit, ovat olleet meidän selkäranka pelistä toiseen. Taso on todella korkea kaikessa, mitä ne tekevät. Huikeata, että onnistuivat vielä maalinteossa, missä eivät yleensä onnistu. Meidän potkuvalmentaja Kallioinen on ollut sitä mieltä, että Diegon kannattaisi laukoa, ja että hänellä on erinomainen potku. Nyt vielä vasemmalla jalalla ja aivan jäätävä suoritus, Korkeakunnas hehkuttaa.