placeholder

Korkeakunnas: ”Ryhdikäs päätös”

FC Lahti kohtasi lauantaina harjoitusottelussa ykkösessä ensi kaudella pelaavan FC KTP:n. Tilannerikkaan tuoksinan jälkeen loppulukemat olivat 1-1. Lahden maalin viimeisteli Santeri Hostikka ja KTP:n puolestaan Niko Ikävalko.

Kuhnurit ovat harjoitelleet pari viikkoa kovalla intensiteetillä. Siihen peilaten Lahti pelasi kelvollisen ottelun. Etenkin puolustuslinjan Paavo Ahola ja Paavo Voutilainen keräsivät jälleen kehuja esityksistään.

– Vuoden raskaimman viikon päätös, että siihen nähden mielestäni ihan hyvä esitys pojilta. Nuoret miehet pelasivat mallikkaasti. Puolustuslinjahan oli varsin kokematon, mutta selviytyi hyvin. Vastasi hyvin antia, mitä lähdettiin hakemaan. Saatiin kovalle harjoitusjaksolle ihan ryhdikäs päätös, Korkeakunnas kommentoi.

– Loppu meni vähän hurlumhei futikseksi, kun kaikki pinnistelivät viimeisillään. Järki ei ollut oikein mukana, vaan tunne vei. Molemmat joukkueet halusivat voittaa loppuun asti, joten sillä tavalla ihan hyvä peli, ”Toke” jatkaa.

Kauden alkuun on aikaa enää vajaa kuukausi ja harjoittelua kevennetään sitä silmällä pitäen.

– Aika armottomat kaksi viikkoa ollut tauon jälkeen. Harjoituksissa on ollut juoksuja, pelattu tempopelejä ja kaikki on ollut maksimirasitusta. Nyt ruvetaan vähän herkistelemään kohti sarja-avausta. Seuraavaksi mielenkiintoinen tosipeli edessä (Liigacupin finaali) ja sitten enää pari peliä ennen kuin kausi alkaa, Korkeakunnas kertoo.

KTP:tä vastaan torjuntavastuun kantoi Miikka Mujunen. Mujunen otti useamman tärkeän kopin ja saikin kehut päävalmentajalta.

– Hyviä torjuntoja! Meillä on hyvä maalivahtitilanne. Viimeksi pelasi nuori Santeri Pakkanen, joka seuraavaksi haastaa jo Mujusta. Meillä on hyvät adjutantit Tomi Maanojalle. Maanoja oli tänään sivussa varotoimenpiteenä, oli pientä tuntemusta reidessä, Korkeakunnas sanoo.

Lauantaina kentällä nähtiin siipirikkoinen lahtelaisryhmä.

– Aika paljon oli loppujenlopuksi poissaoloja. Tiettyjen pelaajien kanssa ei otettu riskiä, että loukkaantuisivat, Korkeakunnas sanoo.

– On aina riski, kun mennään äärirajoille. Patrick vähän piteli takareittään. Muuten nyt näyttäisi siltä, että selvittiin ilman loukkaantumisia. Siinä mielessä pitää olla tyytyväinen, Korkeakunnas päättää.