placeholder

Korkeakunnas: ”Pitää pelata yhtenäisemmin”

FC Lahti palaa tulevana sunnuntaina tositoimiin, kun Kisapuistoon vieraaksi saapuu kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä kautensa aloittanut FC Inter.

Lahdelle taukoa viime pelistä on tullut jo reilu viikko, joten se pääsee lähtemään otteluun hyvin levänneenä.

Aika on käytetty hyväksi.

– On pystytty harjoittelemaan ihan kunnolla. Ollaan käyty pelillisiä asioita läpi. Alkuviikko mentiin tosi kovaa. Taisteluilmettä on hiottu, Korkeakunnas kertoo.

Viime pelissä Kuhnurit kärsivät 0-1 kotitappion IFK Mariehamnille, eikä isäntien pelillinen ilme ollut mairitteleva.

– Viime pelissä oltiin liian hajalla, se vaikutti siihem, että osa ei saanu itsestään täyttä irti. Yhtenäisyyteen on kiinnitetty huomiota. Pitää pysyä tiiviimpänä niin puolustaessa kuin hyökätessä. Taisteluilmeen pitää olla ihan erilainen. (Pekka) Lagerblomin vaihdon jälkeen viimeinen tunti oli hyvin hajanainen ja epätasainen, Korkeakunnas tunnustaa.

– Back to basics. Siitä se lähtee, ”Toke” tietää.

Korkeakunnas tietää minkälainen ryhmä vastaan asettuu.

– Kovalla itseluottamuksella pelaavat, kun on tullut onnistumisia. Tosi hyvällä prosentilla tehneet maaleja. Vanhat herrat (Henri) Lehtonen sekä (Mika) Ojala tarjoilee ja (Vahid) Hambo iskee. Inter puolustaa yhtenäisemmin kuin aikaisempina vuosina ja tulee enemmän vastahyökkäyksillä. Tarkkaan skoutattu ja suunnitelmat tehty mihin kohtaan isketään, Korkeakunnas sanoo.

Kisapuiston nurmi ei vielä täysin samettia ole.

– Ei sillä saralla kovin mairittelevaa ole tapahtunut, Korkeakunnas harmittelee.

Lahden pelaajatilanne on kelvollinen sunnuntaita ajatellen.

– (Pyry) Kärkkäinen on varmuudella sivussa, loukkaantui alkuviikosta harjoituksissa. Lagerblomin ja (Aleksi) Paanasen pelaaminen on epävarmaa, Korkeakunnas valaisee.

FC Lahti – FC Inter 3.5.2015 klo 16.00 @Kisapuisto