placeholder

Korkeakunnas pettyi tehottomuuteen

Elisa Stadionin avajaisottelussa VPS:n ja FC Lahden välillä nähtiin varsin tasokas jalkapallo-ottelu. Runsaslukuinen kotiyleisö sai ottelulle haluamansa lopun, kun VPS venyi Pyry Soirin rangaistuspotkumaalilla 1-0 voittoon.

Kuhnureiden pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen, mutta harmitteli hyökkäyspään tehottomuutta ja pelin lopussa annettua rangaistuspotkua.

– Tehottomia oltiin. Pelattiin hyvä peli vieraissa. Saatiin enemmän laukauksia kuin kotijoukkue, mutta laukausten laatu ei ollut riittävää. Harmittava maali, ehdittiin olla jo pelin alla ja saatiin nopea suunnanmuutos. Puolustettiin sitten vähän huolimattomasti ja tuli turha rankkari, Korkeakunnas harmittelee.

– Pelisuunnitelma toimi, pidettiin VPS kaukana maalilta. Vähän huonosti pelattiin pari avaustilannetta, mutta hitaissa hyökkäyksissä he eivät päässeet maalille. Toisella puoliajalla saatiin pallonhallintaan paremmaksi ja pystyttiin käyttämään kentän kokoa hyväksi, ”Toke” jatkaa.

Jani Tanska oli lähellä tasoittaa peli aivan viime hetkillä, kun Mikko Kuninkaan antama kulmapotku löysi hänet maalinedustalta.

– Lopussa kaveri pelasti maaliviivalta. Pienet asiat ovat meitä vastaan. Niin kauan kuin pelinrakenne on kunnossa ja niin kauan kuin uskotaan tekemiseemme, tulokset tulevat perässä. Tietysti pitää olla tehokkaampia ja vaarallisempia vastustajan päässä, Korkeakunnas tietää.

Joukkue saa huilata viikonlopun ja maanantaina palataan harjoituskentälle täydellä höyryllä.

– Omat palautukset huomenna ja sunnuntaina huilataan. Pettymykset pitää huuhtoa mielestä ja olla valmis seuraaviin koitoksiin, Korkeakunnas sanoo.

KuPS- ja VPS-ottelujen ehdottomiin onnistujiin on kuulunut nuori maalivahti Santeri Pakkanen.

– Pakkanen on tuonut rauhallisuutta ja varmuutta puolustuspelaamiseen, hieno homma. Ensin otti Akatemian haltuun. Vähän samalla tavalla kuin Kuningas tuli viime kaudella, näyttää että pystyy pelaavansa tällä tasolla. Antaa jokaisessa ottelussa joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta. Hyökkäyspään pitää nyt vastata huutoon, Korkeakunnas kehuu.

Viime aikoina vähemmälle peliajalle jäänyt Bonilha pelasi varsin vahvan pelin ja kellotti vyölleen 87 minuuttia.

– Tosi tyytyväinen hänen peliinsä. Pyrittiin ohjaamaan kaverin peliä toiselle puolelle ja ”Boni” oli sisääntuleva laituri. Monta hyvää riistoa ja oli todella rauhallinen. Pelasi kypsän ja tosi hyvän pelin, Korkeakunnas arvioi.

Uuden Elisa Stadionin avajaisottelua oli seuraamassa lähes 6000 silmäparia, jotka saivat todistaa laadukkaan jalkapallo-ottelun.

– Kun puitteet ovat kunnossa, niin peli näyttää ihan erilaiselta, kuin että pelaisit muhkuraisella huonolla nurmella telinekatsomoiden ympäröimänä. Vaikka oli vähämaalinen ottelu, niin oli vauhdikasta pelaamista. Näitä tarvitaan lisää ja kun saadaan olosuhteita kuntoon, niin pystytään kautta pidentämään ja saada pelin tasoa korkeammalle. Pohjanmaalla ollaan uhmakkaita, on saatu aika paljon aikaan Seinäjoki-Vaasa akselilla, Korkeakunnas suitsuttaa.