placeholder

Korkeakunnas: Pelkkiä onnistujia joukkueessa

FC Lahti haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa HJK:n kotikentältä, kun se murskasi isännät lukemin 4-1.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas nautti voitosta täysin rinnoin ja jakoi kehuja suojateilleen.

– Käytiin taktisesti asioita läpi ja onnistuttiin niissä erinomaisesti. Joukkue puolusti kurinalaisesti ja tiivisti. Aina kun hyökättiin, niin maltettiin ja pystyttiin huilaamaan pallollisena. Erikoistilanteet onnistuivat tänään. Niitäkin on aika paljon hinkattu, eikä olla saatu riittävästi tulosta siihen nähden, mitä on panostettu. Hieno klassinen nopea vastaisku, mistä tuli Paanasen maali. Kollektiivisesti tasapainoinen ja hyvä esitys. Pelkkiä onnistujia joukkueessa. Tosi mahtava fiilis, Korkeakunnas summaa ottelua ja tunnelmiaan.

Lahti pääsi puoliajalle 2-0 johdossa, mutta HJK iski heti toisen puoliajan alkuun kavennusmaalin halvahkosti.

– Meinasi mennä jännäksi, kun taas lahjoitettiin yksi. Joukkue oli kuitenkin kova ja päättäväinen, Korkeakunnas sanoo.

Kuhnurit olivat vastikään vierailemassa Sonera Stadiumilla. Silloin Lahti oli voitossa kiinni aivan pelin viime sekunneille asti. HJK onnistui tuolloin punnertamaan itsensä tasoihin. Historia ei kuitenkaan toistanut itseään. Lahti oppi viime kertaisesta ja teki tarvittavat hienosäädöt taktiikkaansa.

– Kun näki HJK:n kokoonpanon, niin tuli tunne, että ”hei me hoidetaan tämä”. Viimeksi olimme liian passiivisia, kun käytiin täällä. Puolustettiin edelleen kurinalaisesti, mutta puolustettiin aktiivisemmin, mikä on tärkeätä, Korkeakunnas näkee.

Lahden kausi on ollut varsin ailahtelevainen. HJK:sta raavitun voiton myötä kautta on hyvä jatkaa viimeisiä pelejä kohti.

– Meillä on nuori joukkue ja tämä on prosessi. Nyt on menossa prosessin ensimmäinen vuosi. Meillä on paljon kypsymättömyyttä, mutta myös paljon potentiaalia. Kaikki ei voi mennä kuin Strömsössä. Tämä päivä osoitti minkälainen valtava potentiaali meillä on. Puolikkaan kauden asioiden perusteella ei kannata tehdä päätöksiä. Hyvä jatkaa loppukautta kohden. Saman verran piste-eroa neljänteen sijaan kuin karsijaankin, mitä vain voi tapahtua, Korkeakunnas päättää.