placeholder

Korkeakunnas: ”Peli voisi jo alkaa”

FC Lahti kohtaa sunnuntaina klo 14.00 HJK:n kotikentällään Kisapuistossa.

Viime keskiviikkona Lahti onnistui kaatamaan Kisapuiston illassa toisen stadilaisen joukkueen, HIFK:in. Lukemat olivat erotuomarin päätösvihellyksen jälkeen 2-0.

Tunnelma joukkueen sisällä on ollut syystäkin hyvä.

– Kyllähän jalkapalloilijan arki on yksinkertaista. Voitetun pelin jälkeen ihan erilainen tunnelma. Tosi hyvä tunnelma on ollut. Odottava fiilis, seuraava peli voisi jo alkaa, Korkeakunnas heittää.

Lahti ja HJK kohtasivat alkukaudella jo kertalleen. Tuolloin Helsingissä pelattu ottelu päättyi tasaväkisen väännön jälkeen 1-1.

Tasainen peli on tästäkin tulossa.

– Lähtökohtaisesti Veikkausliigassa kaikki pelit ovat aika tasaisia. En odota muuta nytkään. HJK on onnistunut käntämään tasaiset pelit voitoiksi, mitä me ei olla yhtä useasti onnistustuttu tekemään, Korkeakunnas sanoo.

– HJK:lla on todella taitava ja rutinoitunut ryhmä. HJK hallitsee näitä pelejä vieraissakin. Huomenna ne hetket, kun meillä on pallo, pitää olla rohkea ja aktiivinen. Samalla hyvällä itseluottamuksella kuin viimeksikin, Korkeakunnas paaluttaa.

HIFK ja HJK tulevat samasta kaupungista, mutta ovat vastustajina selvästi eri tyylisiä.

– HIFK panostaa enemmän suunnanmuutoksiin, kun HJK tulee hitaammilla hyökkäyksillä. Meidän pitää puolustaa hyvin ja ohjata peliä niille alueille minne halutaan. Selkeä suunnitelma huomiseen. Rakennetaan hyvä fiilis viime pelin onnistumisien varaan, Korkeakunnas tietää.

Hassan Sesay teki erinomaisen sisääntulon keskiviikkona ollen järjestämässä ensimmäistä maalia heti kentälle päästyään. Sesay reväytti kuitenkin takareitensä reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen ja joutui tulemaan vaihtoon ennen pelin päätöstä.

HJK-ottelu jää häneltä varmuudella sivuun.

– Henkilökohtaisesti loukkaantuminen oli ”Hassulle” ikävää. Häneltä jää HJK-pelin lisäksi kaksi maaottelua Sudania ja Norsuunrannikkoa vastaan väliin. Pientä oiretta takareidessä, selviää ehkä parissa viikossa. Toiveita elätellään, että olisi maaottelutauon jälkeen käytettävissä. Aika nopeasti ”Hassu” on aiemmin toipunut, Korkeakunnas valaisee.

Muuten miehistö on terveenä. Pekka Lagerblom ei vielä aivan täydessä terässä ole.

– Lagerblom ei varmaan 90-minuuttia pysty pelaamaan, mutta enemmän kuin viimeksi, Korkeakunnas uskoo.

Pientä vaihtuvuutta on kokoonpanossa tulossa, mutta voittavaa kokokoonpanoa ei haluta liiaksi muuttaa.

– Paljonhan meidän kokoonpanosta on puhuttu. Lahdessa on varmaan vähän erikoista, kun ei ole aina ollut pelaajia näin paljon, Korkeakunnas naureskelee.

– Kentällä olleet pelaajat esiintyivät hyvin. Katsotaan tuleeko viime hetken poisjääntejä. Välipäivät ovat olleet pirteitä niiltäkin, jotka eivät pelanneet. Joukkueessa vallitsee hyvä kilpailutilanne ja tällä hetkellä pelaajat reagoi oikealla tavalla siihen. Harjoituksissa on tekemisen meininki, Korkeakunnas päättää.