placeholder

Korkeakunnas: ”Pelaajatilanne on ideaali”

FC Lahden ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun lahtelaiset matkustavat Kuopion Palloseuran vieraaksi.

Lahden kauden kaksi ensimmäistä sarjapeliä ovat päättyneet tasapeleihin. Viime torstaina Lahti pääsi voiton makuun Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa IFK Mariehamnin vieraana, kun se kukisti saarelaiset jatko-ottelun jälkeen luvuin 2-1.

Joukkueen päävalmentaja näkee suojattiensa selvinneen kauden ensimmäisistä haasteista kelvollisesti ottaen huomioon esimerkiksi pelialustat.

– On ollut haasteellista, sillä meillä on tullut kolme kokemusta luonnonnurmelta ja ne ovat kaikki virallisista peleistä. Se huomioon ottaen, ollaan selvitty hyvin, vaikkei se ole millään tavalla ideaalia. Tänä vuonna ei valiteta mistään, Korkeakunnas hymähtää.

Haastavilla pelialustoilla pelaaminen on väkisinkin vaikuttanut joukkueen otteisiin.

– Jossain määrin vähän syönyt hyökkäyspelimme vaarallisuutta, kun alustat ovat olleet hitaampia, Korkeakunnas tietää.

Lahti onnistui IFK Mariehamnia vastaan parantamaan jättämään virheet pois erikoistilanteiden puolustamisessa ja pallollisenakin malttia oli mukana aiempaa enemmän.

– Ensimmäisestä kotipeistä jäi parannettavaa erikoistilanteiden puolustamisessa. Maarianhaminassa onnistuttiin siinä erinomaisesti. Selkeä ryhtiliike meiltä. Johtoasemassa pelaaminen ja pallollisena huilaaminen, siinäkin onnistuttiin Maarianhaminassa ja pystyttiin tappamaan peli johtoasemassa. Saatiin eripituisia hyökkäysrytmejä, kotijoukkue tuli selkeästi meitä nopeammalla hyökkäysrytmillä. Ne ovat olleet kaksi isoa korjattavaa asiaa ja nyt moni asia nytkähti eteenpäin. Näitä asioita on tarkoitus kehittää ja kokonaisuutta muutenkin, Korkeakunnas näkee.

Kuopiossa alustana toimii tekonurmi.

– Tekonurmella pelaaminen voi olla hyvä meille. Siinä on koko ajan harjoiteltu ja soveltuu pelaajatyypeillemme paremmin, ”Toke” uskoo.

KuPS selvitti sekin tiensä Suomen Cupin seitsemännelle kierrokselle kukistettuaan kakkosdivisioonassa pelaavan JäPS:n. Liigassa on ollut vaikeampaa, sillä kuopiolaiset ovat hävinneet kauden kaikki kolme otteluaan.

– Joukkueen kasaaminen on jäänyt myöhäiseen. Nimekkäitä ja meritoituneita pelaajilla, kovat on CV:t pojilla. Joukkueessa on kokeneita suomalaisia, Mika Ääritalo ja Juha Hakola sekä muutama oma poika Urho Nissilä, Petteri Pennanen ja Saku Savolainen. Fyysinen joukkue ja sarjasijoitus ei varmasti tule olemaan se, mikä se nyt on, Korkeakunnas sanoo.

– Kova joukkue se on ja kova päivätyö saadaan tehdä, että kolme pistettä tulee. Selkeä ajatus, millä keinoin voitetaan. Pitää pystyä kontrolloimaan palloa, olla aloitteellinen ja aktiivinen joukkue, Korkeakunnas jatkaa.

Joukkueen pelaajatilanne on suorastaan loistava. Kaikki pelaajat ovat mukana harjoitusvahvuudessa ja Korkeakunnaksen on mahdollista harrastaa rotaatiota otteluruuhkan keskellä.

– Tilanne on täysin ideaali, koputellaan puuta. Harjoituksissa oli 3 maalivahtia ja 21 kenttäpelaajaa. Jussi Länsitalolla ja Eullerilla on niin lyhyt jakso terveenä alla, etteivät vielä tähän peliin tule mukaan. Pikkuvaivoja tietysti on otteluruuhkassa, mutta ei mitään sellaista, joka estäisi pelaamista, Korkeakunnas valaisee.

– Meillä on tasainen rosteri. Saatiin torstain peliin viidet tuoreet jalat ja nytkin on varmaan tulossa jotain pieniä muutoksia. Tarkkaillaan poikien palautumista muutenkin kuin mutulla. Pystytään miettimään olosuhteet, vastustaja ja omat rasitukset ja sitä kautta pyritään löytämään paras mahdollinen kokoonpano. Ensi torstaina on vielä peli, mutta sen jälkeen on tulossa enää pieniempiä rypistyksiä. Joukkue on hyvin positiivisin mielin, menestymisenhalua ja voitontahtoa löytyy. Oli iso juttu henkisesti hakea jatkopaikka IFK Marienhamnilta. Annettiin yksi eteen, mutta tultiin takaa ohi. Teki gutaa joukkueen moraalille. Uskoa löytyy tilanteessa kuin tilanteessa, Korkeakunnas myhäilee.

KuPS – FC Lahti 24.04.2016 klo 16.00 @Savon Sanomat Areena