placeholder

Korkeakunnas: Payback fiilis

FC Lahti on palannut maaottelutauolta varsin kiitettävällä tavalla, sillä se on voittanut viikon sisään niin PK-35:n kuin HJK:n. Voitot ovat luonnollisesti nostaneet ilmapiiriä ja itseluottamusta joukkueen sisällä.

– Aina sillä on merkitystä. On helpompaa olla, kun kaikilla on hyvä luottamus siihen, mitä ollaan tekemässä, päävalmentaja Toni Korkeakunnas naulaa.

Lahti ei ole ehtinyt maanantain voitokkaan HJK-ottelun jälkeen liikoja tekemään.

– Heti palauttelut ja ruokailut pelin jälkeen. Pelanneille oli ihan normaalit omat palauttavat harjoitukset. Kokoonnuttiin ja analysoitiin peli. Vähemmän pelanneet nostattivat sykettä tempopeleillä ja viimeistelyharjoituksilla. Eilinen huilattiin kokonaan. Tänään valmistauduttiin palaverien ja taktisen harjoituksen merkeissä, Korkeakunnas kertoo.

Perjantaina Lahden Stadionille vieraaksi saapuva KuPS taistelee vielä mitalisijoituksista. Savolaiset ovat täysin erilainen joukkue kuin vaikkapa HJK.

– He ovat tehneet 12 maalia kulmista. Todella fyysinen ja isokoinen joukkue. Hyvää jalkaa löytyy myös antamaan erikoistilanteita, on Petteri Pennasta ja Juha Hakolaa. Ollaan niitä opiskeltu ja varauduttu niihinkin. KuPS valuu aika alas, puolustaa tarkasti ja hyvällä vakaumuksella. Suunnanmuutosmaalit ovat aika mahdottomia. Pitää olla hyvä rohkeus ja maltti pallollisessa pelissä, Korkeakunnas arvioi.

– Payback fiilis. Turhaan on menetetty KuPS:lle pisteitä syystä tai toisesta. Tämä on nyt viimeinen oljenkorsi, Korkeakunnas sanoo.

Kuhnurit pääsevät perjantain taistoon hyvin latautuneena. Paluun kokoonpanoon tekee Fareed Sadat.

– Jengi on palautunut hyvin. Drilon Shala on sivussa ja Pyry Kärkkäinen pelikiellossa, Korkeakunnas valaisee.

Korkeakunnaksen omasta jatkosta Lahden peräsimessä on käyty keskusteluja, mutta mustaa valkoisella ei vielä ole. Ensi kauden joukkuettakin on jo ehditty hieman hahmottelemaan.

– Hyvässä hengessä on keskusteltu. Joukkuettakin on Jussi Lumion kanssa käyty sillä silmällä pelaaja pelaajalta läpi. Ei vielä sen yksityiskohtaisemmin. Huomenna voittamalla alkaa sarjapaikka olla varma. Tästä härkäviikosta, kun selvitään, niin sitten katsotaan varmaan tarkemmin, Korkeakunnas tuumii.

FC Lahti – KuPS 16.09.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion