placeholder

Korkeakunnas: ”Paras peli pelillisesti”

FC Lahti kohtasi perjantaina HJK:n vieraskentällä Liigacupin merkeissä ja tasasi pisteet vauhdikkaan kamppailun jälkeen lukemin 1-1.

Kuhnurit siirtyivät Kalle Multasen osumalla ensimmäisellä puoliajalla johtoon ja pitivät pelin komentoa yllä noin tunnin verran. Lahtelaisten peli herpaantui kuitenkin useiden pelaajavaihtojen myötä ja HJK vei ottelun loppua selvästi. Lopussa syntynyttä tasoitusmaalia ei voi sen takia pitää suurena vääryytenä.

Näin ottelun kulun näki myös Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Varmaan vaihdot sekoitti peliä ja kyseessä oli kolmas peli viikkoon. Joillekin pelaajille on tullut aika paljon kuormitusta. Ote kirposi lopussa, eikä pystytty pitämään palloa. Luovuttiin pallosta liian helposti. Toisaalta ymmärtää, oltiin väsyneitä ja sekalainen kokoonpano loppua kohden, Korkeakunnas aloittaa.

– Kaiken kaikkiaan, tämä oli rohkaiseva esitys. Jopa seitsemän kymmentä minuuttia hyvää tekemistä. Koko ajan parannetaan. Nyt pystyttiin pelaamaan keskustan kautta. Varsinkin Jasse (Tuominen) ja Kalle (Multanen), näyttivät ensimmäistä kertaa siltä, että takana rupeaa olemaan kokemuksia yhdessä pelaamisesta. Paljon mukaan otettavaa, helppo rakentaa ensi viikon harjoittelua sen mukaan, mitä pitää parantaa. Paras peli pelillisesti tähän mennessä, Korkeakunnas jatkaa.

Kuhnureiden kokoonpanossa nähtiin useita hyvin nuoria miehiä (mm. -98 syntyneet Fareed Sadat ja Paavo Ahola sekä -99 syntynyt Paavo Voutilainen).

– Se on kuin rahaa pankkiin laittaisi, kun nuoret miehet saa itseluottamusta pärjätessään HJK:n vieraana. Lisää uskoa yhteiseen tekemiseen ja omiin kykyihin, Korkeakunnas tietää.

Multasen iskemä maali oli hänen ensimmäinen Liigacupissa ja muutenkin ykkösen kahden edellisen kauden maalikuninkaan pelaaminen oli parasta tähän mennessä.

– Nyt oli Kallelta paras peli kaiken kaikkiaan. Pysyi keskisektorilla, pudotteli ihan hyvin ja juoksi maalintekoon. Tuon tyyppistä pelaamista me häneltä odotammekin. Hän elää maaleista. Oli tyytyväinen mies kopissa, iso maali varmasti Kallelle. Hän pelasi hyvin erilaista jalkapalloa viime vuonna. Oikein lupauksia herättävä esitys, ”Toke” kehuu.

Sadat ja Yevgeny Kozlov esiintyivät testipelaajina HJK:ta vastaan. Heidän tulevaisuutensa on vielä avoinna.

– Fared on tehnyt syvän vaikutuksen. Nyt neuvotellaan perhe ja kouluasiat. Katsotaan onko se mahdollista siirtyä Lahteen ja tapahtuuko se nyt vai vuoden päästä. Erittäin lupaava ja potentiaalinen kaveri. Katsotaan miten asiat saadaan uomiinsa. Meidän pitää olla varma, että kaikki on kunnossa elämässä ja koulussa. Ensi viikolla tehdään päätöksiä suuntaan tai toiseen, Korkeakunnas avaa.

– Kozlov tuli eilen ja ehti olla yhdet taktiset harjoitukset mukana. Ei ollut helppo paikka pelata. Vielä on aikaista sanoa. Erittäin nopea jalkainen kaveri. Vasenjalkainen ja hakeutuu linjan taakse. Katsotaan ihan rauhassa, Korkeakunnas sanoo.

Tarve olisi edelleen kolmelle lisävahvistukselle. Painosanalla vahvistukselle.

– Edelleen kolmea pelaajaa haetaan. Profiililtaan avauskokoonpanon materiaalia. Yksi selkeä hyökkääjä, laituri ja puolustuspään pelaaja. Verkot ovat vesillä. Ei paniikkia, koska runko on niin hyvä ja nuoret miehet kehittyneet lyhyessä ajassa. Voidaan rauhassa katsoa viimeiset täsmähankinnat, Korkeakunnas miettii.

Kaiken kaikkiaan, joukkueen sisällä on hyvä ilmapiiri ja kaikesta paistaa tällä hetkellä tekemisen meininki.

– Olen siihen tyytyväinen, että ilme on muuttunut täysin. Aktiivinen, aggressiivinen, työteliäs ja vauhdikas joukkue. Se oli se muutos, mitä lähdettiinkin hakemaan, Korkeakunnas päättää.