placeholder

Korkeakunnas: ”Pääpaino omassa tekemisessä”

FC Lahti kohtaa helatorstaina Pietarsaaren ylpeyden, FF Jaron.

Jaron ryhmä on kokenut paljon muutoksia ja yhteispelaamisen kanssa on vielä tekemistä. Vaarallinen vastustaja se silti on.

– Eksoottinen vastustaja. oman kylän poikia ja mittava kaarti ulkomaalaisia pelaajia. Aika paljon uusia pelaajia, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

– Kuva on muodostunut, että mikä heidän jujunsa on tällä kaudella. Yksilötaitoa on paljon, mutta joukkuepelissä hiomista. Inter pääsi viime pelissä aika helposti virheistä rankaisemaan, ”Toke” näkee.

Lahti kukisti viime pelissään kotona vakuuttavan esityksen jälkeen SJK:n lukemin 1-0 ja samanlainen ilme halutaan ottaan mukaan Pietarsaareen.

– Jälleen kliseisesti sanottuna pääpaino on omassa tekemisessä. Viimeksi päästiin aika lähelle sitä, mitä haemme kevään peleissä. Semmoinen meidän pitää olla. Ottaa tila ja aika pois, Korkeakunnas tietää.

– Lähdemme jo tänään reissuun ja olemme Pohjanmaalla yötä, Korkeakunnas valaisee.

Lahti on pelannut kauden viidestä ensimmäisestä pelistä peräti neljä kotona. Mitään vaikeuksia vieraskentällä pelaamisen ei pitäisi kuitenkaan tuoda.

– Kenttä on yhtä kehno, ehkä vähän pienempi. Ei tuo uutta. Olimme viime vuonna yksi parhaista vierasjoukkueista, Korkeakunnas muistuttaa.

– (Petri) Pasanen palaa kokoonpanoon. (Pyry) Kärkkäinen edelleen sivussa. (Henri) Toivomäki ja (Leandro) Motta ovat kysymysmerkkejä, Korkeakunnas kertoo.

Vanha fraasi menee, ettei voittavaa kokoonpanoa vaihdeta.

– En ole siihen sataprosenttisesti uskonut. Suuriin muutoksiin ei ole aihetta. Olimme poikkeustilanteeessa viimeksi, kun meillä oli kolme neljästä topparista sivussa. Päivän kunto ratkaisee, Korkeakunnas päättää.