placeholder

Korkeakunnas: ”Olisi pitänyt voittaa”

FC Lahti pelasi helatorstaina 1-1 tasapelin FF Jaron vieraana.

Lahden kannalta peli alkoi murheellisesti Jaron siirryttyä jo muutaman minuutin jälkeen johtoon. Lisää tuskaa lisäsi, kun akillesvammasta kärsinyt Pekka Lagerblom jouduttiin ottamaan kentältä pois jo 33´peliminuutin jälkeen.

– Me nukuttiin pelin alku. Jaro sai heti alkuun maalin ja he sai siitä itseluottamusta. Me ei tiedetty pelataanko me peliä ollenkaan, kun pidimme ottelupalaveria ja lähdimme Seinäjoelta. Se saattoi vaikuttaa, mutta pitäisi silti pystyä keskittymään olennaiseen. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin tosi aneemisia ja täysin ylivoimaisia toisella puoliajalla. Sorruttiin perisyntiimme eli viimeistelyyn, tänään 4 – 5 selkeää paikkaa. Vaikeaksi tehdään elämä, jos ei tehdä paikoista maaleja, Korkeakunnas sadatteli.

– Pojille pitää nostaa hattua toisesta puoliajasta, ”Toke” kuitenkin jatkaa.

Lahdelle ei ole alkukauden peleissä rangaistuspotkuja vihellelty, vaikka aihetta niihin ehkä olisikin ollut. Tänäänkin pari tilannetta jäi Korkeakunnasta mietityttämään.

– (Matheus) Alves meni kaksi kertaa 1 vs 1 tilanteessa ohi vastustajan rangaistusalueen sisäpuolella. Vastustaja kaatoi, mutta seurauksena molemmista vapaapotku Jarolle, Korkeakunnas puhisee.

– Pitää olla fokus 90-minuuttia, jotta voiton edellytykset varmistuu. Olisi pitänyt voittaa, ehdottomasti, Korkeakunnas sanoo.

Pietarsaaren keskuskenttä oli kärsinyt viime päivien sateista.

– Olihan se tosi raskas, keskusta ihan velliä. Laidat oli pelattavassa kunnossa, Korkeakunnas kertoo.

Kauaksi aikaa Lahti ei voi jäädä tasapeliä märehtimään, sillä jo sunnuntaina RoPS saapuu Kisapuistoon Lahden vieraaksi.

– Summasummarum, nyt kotiin ja keskittymään sunnuntain peliin, Korkeakunnas päättää.