placeholder

Korkeakunnas: ”Olisi pitänyt peli voittaa”

FC Lahti tasasi kauden avauksessaan pisteet sarjanousija KTP:n kanssa lukemin 1-1.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näki suojattiensa vieneen peliä.

– Paljon hyvää, mutta lopputulos harmittaa. Voittoa tietysti lähdettiin hakemaan. Objektiivista totuutta ei kai ole olemassakaan, mutta subjektiivinen näkemykseni oli, että olimme aika paljon niskan päällä ja saimme luotua maalipaikkoja. Olisi pitänyt peli voittaa, Korkeakunnas näkee.

Kisapuiston kentän kunto oli tiedossa ja pelisuunnitelma laadittiin sen mukaan. Johtomaalia hakiessa pelin loppupuolella Korkeakunnas näki tarvetta olleen vielä suoraviivaisemmalle lähestymistavalle.

– Kunnioitettiin olosuhteita. Pyrittiin pelaamaan suoraviivaisesti, koska kenttä vaikeutti pelaamista. Ihan hyvää painetta saatiin aikaiseksi vielä lopussa. Tässä olisi jopa lisäsuoraviivaisuus ollut tarpeen. Kun kaveri oli sillassa niin olisi pitänyt toimittaa vielä suoraviivaisemmin palloa boksiin, Korkeakunnas sanoo.

Kuhnureilla oli pelissä muutama merkittävä poissaolija. Henrik Moisander ei vielä pelannut ja viimeistelyharjoituksissa rivistöstä tippui pois niin Petri Pasanenkin kuin Pekka Lagerblom.

– Aika hyvä osoitus materiaalimme leveydestä. Pystyttiin peli pelaamaan aika hyvin ja vaihdosta tuli vielä lisää voimaa. Henrik Moisander saattaa pelata jo Kuopiossa ensi keskiviikkona. Pasanen ja Lagerblom mahdollisesti ensi sunnuntaina HJK:ta vastaan, Korkeakunnas kertoo.

Veikkausliigadebyytissään Lahden tasoihin tuonut Matheus Alves sai kehuja luotsilta.

– Aika kivasti Matheus Alves pelasi ensimmäisen liigaottelunsa. Oli todella vaarallinen, Korkeakunnas kehaisee.

Ilari Äijälän iskemä maali oli sangen erikoinen.

– Miten sitä vastustajan maalia oikein luonnehtisi. Jos samanlainen tulee tänä vuonna niin voin juosta tuon kentän ympäri ilkosillani, Korkeakunnas murjaisee pilke silmäkulmassa.

Kauden avausottelu tarjosi katsojilleen viihdettä koko rahan edestä.

– Tunnetta oli niin kentällä kuin katsomossa. Hieno alku tälle meidän aina välille parjatulle Veikkausliigalle, hyvää viihdettä, Korkeakunnas päättää.