placeholder

Korkeakunnas: ”Olimme isoissa vaikeuksissa”

FC Lahti joutui tappiolle heti kymmenen minuutin jälkeen, kun Anders Svensson iski isännät johtoon. Se oli shokkialku, josta Kuhnurit eivät toipuneet.

– Alkuun oli havaittavissa jännitystä noin muutenkin. Emme olleet mielestäni niin rentoja ja hyviä kuin pitäisi olla, Korkeakunnas harmitteli.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen IF Elfsborg johti jo 3-0. Kaikki ensimmäisen puoliajan maalit tulivat erikoistilanteista. Ensimmäinen syntyi kulmapotkusta, toinen rangaistuspilkulta ja kolmas sivuvapaapotkusta.

– Meidän pelisuunnitelmamme mureni ja itseluottamus sen mukana. Emme saaneet lainkaan omaa peliämme käyntiin, ”Toke” ihmetteli.

– Kolme ensimmäistä maalia syntyivät erikoistilanteista, joissa yleensä olemme hyviä, mutta suurin ero tuli sen jälkeen. Vastustaja sai hyvän fiiliksen ja he liikkuivat hyvin niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan.

– Kentän hahmottaminen, ennakoiminen ja liike oli vastustajalla eri luokkaa kuin mihin olimme tottuneet. Myös kotikentän matto suosi näin taitavaa ja hyvää joukkuetta. Me olimme isoissa vaikeuksissa, Korkeakunnas myönsi.

FC Lahti vetää eurotaipaleen päätyttyä hetken happea ennen kuin alkaa taas keskittyminen Veikkausliigaan. 19.7 on seuraava ottelu, kun Ilves saapuu Kisapuistoon vieraaksi.