placeholder

Korkeakunnas: Oikeutettu tulos

FC Lahti pelasi sunnuntaina maalittoman tasapelin mestaruustaistelussa vielä tiukasti olevan Ilveksen kanssa.

Pelin alku oli vauhdikas ja molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen puoliajan edetessä Lahti otti kuitenkin pelin hyvin hallintaansa. Toiselle puoliajalle vierasjoukkue paransi pelaamistaan.

– Tosi hyvä lähtö ihan ensimmäistä tilannetta lukuun ottamatta, missä Aleksandr (Vasjutin) otti gamesaverin. Sen jälkeen me oltiin aika hyvin pelin päällä. Parannettiin edellisestä pelistä meidän pallollista pelaamista. Erinomainen maalipaikka sattui Kuninkaan Mikolle, mutta laukaus karkasi, päävalmentaja Toni Korkeakunnas miettii.

– Vastustaja tuli toiselle puoliajalle selkeästi aktiivisemmalla otteella, eikä me saatu enää meidän peliämme käyntiin. Siitä huolimatta saatiin puoliajan ehkä paras maalipaikka Santeri Hostikalle. Tilanteisiin nähden ihan oikeutettu tulos, ”Toke” jatkaa.

Korkeakunnas joutui käyttämään kaksi pelaajavaihtoa loukkaantumisten takia.

– Jasse oli epävarma ottelun alla, pohje on vihoitellut. Sitkeästi pelasi ja taisteli, mutta loppua kohden ei pystynyt enää. Hassanilla (Sesay) meni nivunen. Ne vaihdot jouduttiin tekemään ihan loukkaantumisten takia, Korkeakunnas valaisee.

Syyskierroksilla Kuhnureiden puolustuspelaaminen on mennyt huomattavasti eteenpäin. Toimivaan puolustuspeliin on joukkueen hyvä nojata.

– Jos tämä meidän puolustaminen olisi ollut yhtä kollektiivista ja sitoutunutta koko kauden, mekin kamppailtaisiin eri sijoituksista. Tämä on pienten marginaalien peliä. Aika hyvin pystyttiin pitämään vastustaja pois tosi hyviltä maalipaikoilta ja se antaa aina mahdollisuuden voittaa, Korkeakunnas sanoo.

Joukkueen nuoriosaston pelaajat ovat menneet eteenpäin kauden aikana juurikin mm. puolustuspelaamisen saloissa.

– Tietynlainen kehitystyö on edelleen kesken. Mielenkiintoinen joukkue, paljon hyviä asioita on tapahtunut syksyä kohden. Meidän nuoret enemmän hyökkäysorientoituneet artistit ovat sitoutuneet joukkueen kollektiiviseen puolustamiseen ja tekevät sitäkin antaumuksella. Kehittyneet tosi paljon kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, Korkeakunnas kehuu.

Kautta on jäljellä enää kolme peliä ja niistä halutaan ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti.

– Otetaan tästä taas hyvät asiat mukaan, pyritään vielä kehittämään ja saamaan lisää oppia viimeisissä peleissä. Herkulliset asetelmat pelata, saadaan kovia pelejä, Korkeakunnas kertoo.