placeholder

Korkeakunnas odottaa tasaväkistä kamppailua

FC Lahti kohtaa perjantaina klo 18.30 alkaen Kisapuistossa viime kauden hopeamitalisti SJK:n.

Lahti ja SJK ovat kummatkin pelanneet tähän mennessä neljä liigaottelua. Pistetili on kertynyt Lahdella kolmen pisteen verran, kun taas seinäjokelaisilla on kasassa jo kymmenen pistettä.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas odottaa tasaväkistä ottelua.

– SJK on puolustanut kurinalaisesti ja tiivisti. Kolmessa viimeisessä ottelussa HIFK, Jaro ja RoPS vastassa, joista SJK on saanut arvokkaat voitot. Viime kaudella pelasimme keskenäiset pelit tasan ja Suomen Cupissa voitettiin vieraskentällä. Tasainen ottelu tulossa. Olemme varmasti valmiita tähän peliin, Korkeakunnas lupaa.

– Tänään (keskiviikko) käytiin läpi vastustajaa, huomenna täsmennetään asioita ja käydään omaa pelisuunnitelmaa läpi, ”Toke” jatkaa.

FC Inter pelissä Lahti passivoitui silminnähden johtomaalinsa jälkeen.

– Liike loppui johtomaalin jälkeen kunnes tasoitusmaalin jälkeen aloimme taas pelaamaan. Se on nyt käsitelty, Korkeakunnas sanoo.

Vaikka Lahden voittosarake näyttää vielä nollaa, niin mitään peikkoa voittamisesta ei ole syntynyt.

– Toimittajat ovat kyselleet minulta asiaa talvesta lähtien. Peli kerrallaan mennään. Ei olla vain tasaisia pelejä kääntämään. Voitot pitää ansaita, eikä me olla ilmeisesti vielä ansaittu. Ei olla oltu tarpeeksi kylmäpäisiä viimeistelyssä. Kyllä ne sieltä tulee. Yks pomppu sinne ja toinen tänne, Korkeakunnas tietää,

Lahti pääsi keskiviikkona harjoittelemaan ensimmäistä kertaa kunnolla Kisapuistossa.

– Tähän asti ollaan oltu vain viimeistelemässä. Fokus pitää olla sataprosenttinen, että pystyt haltuunottamaan ja syöttämään minne haluat, Korkeakunnas kertoo.

Keskikentän duo kuuluu alkukauden onnistujiin.

– (Henri) Toivomäki ja (Xhevdet) Gela ovat pystyneet muodostamaan taisteluparin. He ovat pelanneet suhteellisen hyvällä tasolla, Korkeakunnas kehuu.

– (Leandro) Motta on ollut pallolisena hyvä. Pääsääntöisesti olen ollut hänen tekemiseensä tyytyväinen. (Jussi) Länsitalo pelasi pirteästi Interiä vastaan. Hänen pitää ehkä paremmin rytmittää peliä, sillä väsyi lopussa. Teki hartiavoimin töitä, oli hyvin pelattavissa ja oli iso apu puolustuspelillekin, Korkeakunnas jatkaa.

Polvivamman selättänyt maalivahti Henrik Moisander pelasi erinomaisen ottelun Interiä vastaan.

– Selkeästi näki, ettei ollut häiriötekijöitä, Korkeakunnas sanoo.

Myös Mika Ääritalo sai kehut peliesityksestään, joka oli henkilökohtaisella tasolla yksi miehen parhaista Kuhnuripaidassa.

– Oli oikea tasonnosto, pelasi hyvän pelin. Hänellä on ollut rikkonainen talvi. Ei ole ihan 90-minuutin kunnossa, Korkeakunnas valaisee.

Keskikentän taituri Aleksi Paananen on jäänyt vähille peliminuuteille alkukauden aikana, mutta perjantain pelissä hän saattaa saada näyttöpaikan. Myös muita muutoksia saatetaan kokoonpanossa nähdä, sillä harjoituksissa useampi pelaaja on esiintynyt edukseen. Pyry Kärkkäinen on näillä näkymin ainoa poissaolija perjantain kamppailusta.

– Aleksilla oli pikkuvamma ennen viime peliä. Nyt on siitä parantunut. Ollut tosi pirteä treeneissä. (Aleksi) Ristola on ollut myös pirteä. Hänelle sattui loukkaantuminen juuri ennen kauden alkua ja askelmerkit ovat olleet vähän solmussa. Nyt on täysin toipunut siitä, Korkeakunnas kertoo.