placeholder

Korkeakunnas odottaa tasaista vääntöä

FC Lahti kohtaa sunnuntaina vieraskentällä sarjakärki SJK:n poikkeuksellisesti jo klo 17.30 alkaen

Kuhnurit suuntaavat tänään kohti Pohjanmaata ja reissuun lähdetään luottavaisin mielin. Vastustaja on tullut kauden mittaan jo hyvin tutuksi ja molemmissa kohtaamisissa Lahti on ollut vahvempi.

– Kyllähän ne tasaisia pelejä ovat olleet, kaksi kertaa on rutistettu 1-0 -voitto. Ei mitään luvassa maalijuhlaa nytkään. Tasainen peli, jossa pienet asiat ratkaisee. Ei mitään uutta ja ihmeellistä tässä vaiheessa kautta. SJK on vahvasti pallonhallintaan uskova joukkue ja varmaan keskimäärin suurimmat syöttömäärät tässä sarjassa. He ovat vahvistuneet kauden mittaan, on tullut (Roope) Riskiä Norjasta ja nyt brasilialainen (Allan) Liverpoolista. Ei suuria heikkouksia, Kuhnurien päävalmentaja Toni Korkeakunnas miettii.

Veikkausliigan kärkipää on muodostunut hyvin tasaiseksi ja periaatteessa useammalla eri joukkueella on mahdollisuus aina mestaruuteen asti. Yhdeksi mestaruuskandinaatiksi on jopa väläytelty Lahtea.

-En ajattele sitä. Jossain vaiheessa voitiin joidenkin mielestä keskittyä sarjassa säilymiseen. Totta kai tiedostan tilanteen. Peli kerrallaan eteenpäin, vaikka se on kuinka kliseistä. Yleiseen mielialaan vaikuttaa, että on pelattavaa ja mahdollisuuksia vaikka mihin. Spekulaatiot kuuluu tähän ja ovat enemmän toimittajien sekä fanien touhua. Jos ei olisi mitään pelattavaa, olisi vaikeampi motivoida pelaajia. Helpottaa valmentajan työtä, Korkeakunnas tietää.

Voittavaa kokoonpanoa ei lähdetä juurikaan muuttamaan. Yksi muutos on kuitenkin välttämätön.

-(Aleksi) Paananen on pelikiellossa, joten pakostikin muuttuu sen verran. Ei mitään suurempia muutoksia. Kaikki, jotka torstain pelissä ottivat iskuja, olivat tänään täydessä harjoituskunnossa. 18 miestä lähtee matkaan. Hyvistä asemista päästään otteluun, ”Toke” päättää.