placeholder

Korkeakunnas odottaa tasaista ottelua

FC Lahti saa perjantaina Liigacupissa vastaansa IFK Mariehamnin Mukkulan kuplahallissa.

Lahti purjehtii Liigacupissa toistaiseksi tappiottomalla saldolla. Voittoja on kertynyt kaksi ja saman verran tilillä on tasapelejäkin. Mariehamnin Liigacup ei ole sujunut yhtä hyvissä merkeissä, sillä se on hävinnyt kaikki kolme peliään 0-1 lukemin.

Pekka Lyyskin pitkä aikakausi Mariehamnin ruorissa päättyi viime kauteen ja nykyään saarelaisten penkin päässä vaikuttavat Peter Lundberg sekä Kari Virtanen.

– Olen nähnyt heiltä kaksi peliä. Mariehamn pelannut tasaisesti hyviä pelejä, mutta maalilla aina hävinnyt. Joukkuehan on käytännössä sama kuin viime vuona miinus Petteri Forsell, maalivahti ja Duarte Tammilehto. Ei mitään ihmeellistä muutosta. Kokenut ja erittäin taitava joukkue. Selkeästi puolustuspeliin panostettu. Odotan todella tasaista peliä niin kuin kaikista tässä alkuvuodesta. Aika tarkka kuva siitä, mitä on odotettavissa, Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas miettii.

Viime perjantaina Lahti tasasi vieraskentällä pisteet HJK:n kanssa 1-1 lukemin. Peli oli pelillisesti paras Kuhnureilta tähän mennessä. Kuluneella viikolla töitä on tehty kovasti mm. hyökkäyspelin parantamiseksi.

– Lähdetty siitä, että kokonaisuutta yritetään kehittää pala palalta. Loogisesti lähdetty puolustuspelaamisesta. Prässipelaaminen oli parasta tähän mennessä HJK-pelissä. Pelinavaamiseen kiinnitettiin viime viikolla erityishuomiota ja pystytiinkin pelaamaan keskustan kautta, ja saamaan aika hyviä palloja suoraan (Kalle) Multaselle tai (Jasse) Tuomiselle, ”Toke” kertoo.

– Seuraava asia mihin paneudutaan ajallisesti hieman enemmän on murtautumisvaihe ja viimeiset ratkaisut. Hirveästi ei ole ehditty ennen tätä viikkoa sitä painottaa. Kaikki osa-alueet kulkevat kuitenkin koko ajan mukana, Korkeakunnas jatkaa.

Juurikin IFK Mariehamnista Lahteen saapunut keskikenttäpelaaja Tammilehto ei kohtaa vielä perjantaina vanhaa seuraansa pelikentän puolella.

– Tammilehto menee leikkuupöydälle ja on kuukauden sivussa. Pitkäaikaispotilaat Euller ja Jussi Länsitalo jatkavat kuntoutumista. Kirjotusten takia myös (Mikko) Kuningas ja (Paavo) Ahola ovat poissa perjantain pelistä. Siinä varmat poissaolijat. Rafael ja (Tomi) Maanoja ovat puolestaan palanneet harjoituksiin flunssan jäljiltä, Korkeakunnas selventää.

Liigacupin peleissä saa peluuttaa kerrallaan kahta testipelaajaa. Vielä ei ole varmaa keihin valinta kohdistuu.

– Testipelaajan statuksella ovat Tomi Karttunen, Hedi Khayat ja Yevgeny Kozlov. Päätökset niiden suhteen tehdään huomenna, Korkeakunnas päättää.

FC Lahti – IFK Mariehamn 12.02.2016 klo 15.00 @Mukkulan kuplahalli

Liput -> http://www.ticketmaster.fi/artist/fc-lahti-lippuja/917468