placeholder

Korkeakunnas odottaa ärsytettyä HJK:ta

FC Lahti palaa pelikentille sunnuntaina, kun se matkustaa HJK:n vieraaksi Helsinkiin.

Lahti ei onnistunut heinäkuun aikana voittamaan kertaakaan, mutta paniikkinappulaa ei ole painettu, vaan harjoituskentällä on jatkettu perusasioiden äärellä.

– Viikko on mennyt hyvin suunnitellun ohjelman mukaisesti harjoitellessa. Olemme keskittyneet edelleen oman pelin kehittämiseen, päävalmentaja Toni Korkeakunnas avaa.

Viikko sitten Lahti onnistui nappaamaan yhden pisteen sarjajohtaja IFK Mariehamnilta pelin päätyttyä 1-1 –tasapeliin.

– Pelissä oli paljon postitiivisa asioita. Pelissämme oli hyvä tasapaino ja muoto säilyi pääsääntöisesti halutulla tavalla niin puolustaessa kuin hyökätessäkin. Joukkueen peli-ilme oli hyvä ja positiivinen. Edelleen pitää parantaa viimeistelyä, Korkeakunnas näkee.

Ottelun alla joukkueen pelaajatilanne on elänyt ja kokoonpano tulee sitä myöden muuttumaan hieman.

– Muutoksia tulee sen verran, että Boris Tatar ja Jasse Tuominen tulee mukaan. Pyry Kärkkäinen, Drilon Shala ja Jussi Länsitalo ovat out, Korkeakunnas valaisee.

HJK:n eurotaival tyssäsi torstaina IFK Göteborgia vastaan. HJK tuleekin Lahtea vastaan varmasti näytönhalua täynnä.

– HJK on varmasti varsin motivoitunut ja ärsytetty vastustaja europettymyksen jälkeen. He ovat pelanneet tällä kaudella vahvaa suunnanmuutospeliä. Uskon heidän olevan meitä vastaan huomattavasti aktiivisempia kuin edellisessä IFK Göteborg ottelussaan, ”Toke” uskoo.

FC Lahden harjoituksissa on ollut vauhdissa kolme testipelaajaa Pietarin Zenitistä, jotka ovat keskikenttäpelaajat Pavel Osipov, 19, Nikita Andrejev, 18 ja maalivahti Aleksandr Vasjutin, 21.

– Ratkaisut heidän suhteen tehdään maanantaihin mennessä. Lisäksi käynnissä on keskustelu ruotsalaisen hyökkääjän kanssa, Korkeakunnas paljastaa.

HJK – FC Lahti 06.08.2016 klo 18.30 @Sonera Stadium