placeholder

Korkeakunnas: ”Nyt en valita”

FC Lahti kukisti sarjakolmosena majailleen SJK:n Aristote Mboman maalilla.

1-0 kotivoitto maistui Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnakselle, vaikka se ei tullutkaan kovin kaksisen peliesityksen jälkeen.

– Tottakai. Tämä ammattilaisjalkapallo on ennen kaikkea tulosurheilua. Emme ole pystyneet tulosta tekemään. Olimme selkeästi jäljessä, ei me tuollaisessa pesukoneessa ole tänä vuonna oltu. Elfsborgin kanssa pärjättiin paljon paremmin. Seinäjoki vei peliä. Emme olleet kovin hyvällä jalalla ja olimme perässä käytännössä koko ajan, Korkeakunnas näkee.

– Olen niin monta kertaa tässä istunut ja pyöritellyt päätä, kun ei mene mistään, niin nyt en valita. Kyllä minä tämän tuloksen otan. Hienoa meidän kannalta, että tämä kääntyi meille. Totuuden nimissä aikamoinen linko pyöri, mutta hyvä näin, ”Toke jatkaa”.

Kuhnureiden voitto-osuman iski vaihdosta sisään tullut Aristote Mboma. Maalia edelsi hieno seinäpeli Matheus Alvesin kanssa.

– Se oli hyvin tehty maali hienon sommitelman päätteeksi. Tämän tyyppisiä ratkaisuja tarvitaan varmaan siellä Boråsissakin, Korkeakunnas sanoo.

Mbomalla on lukuisia erinomaisen hyökkääjän ominaisuuksia

– ”Totti” on todella energinen, voimakas, suoraviivainen, rohkea ja röyhkeä pelaaja. Hän on kohtuullisen hyvä viimeistelemään ja vieläpä molemmilla jaloilla. Oli vaikea pre-season ja on kestänyt pitkään, että on saatu poika pelaamaan. Koko ajan on sitä odoteltu, että hän pystyy meille pelejä ratkaisemaan. Tosi hieno juttu, että hän onnistui näinkin pian, Korkeakunnas kehuu.