placeholder

Korkeakunnas: Nöyrin, mutta luottavaisin mielin

FC Lahti kohtaa sunnuntaina kauden seitsemännessään ottelussaan vieraskentällä kovavireisen IFK Mariehamnin.

Ensimmäisistä kuudesta pelistä Lahti on onnistunut saalistamaan yhdeksän pistettä. Saldona on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio.

Kuhnureiden pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas näkee joukkueensa otteiden kehittyneen.

– Alkukaudestakin voitettavia pelejä, mutta sorruttiin helppoisiin virheisiin ja menetettiin pisteitä. Pelaamisen taso on ollut kohtuullisen hyvää jo talvella, trendi on ollut hyvä ja kehittyvä. Rohkaisevia nämä viimeiset Vaasa ja Seinäjoki pelit, pelaaminen on paranemaan ja monipuolistumaan päin. Tyytyväinen, että peli kehittyy, kuten kuuluukin. Kausi on pitkä ja pyritään pitämään nousevaa trendiä. Mitä enemmän yhteisiä kokemuksia on alla, sen paremmin kulkee, Korkeakunnas tietää.

Sunnuntaina vastaan asettuva IFK Mariehamn on tällä hetkellä yksi liigan pahimmista vastustajista ja saarelaiset löytyvätkin sarjataulukon jaetulta piikkipaikalta HJK:n kanssa. Lahti onnistui muutama viikko sitten hakemaan voiton Mariehamnin kotikentältä Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa, joten lahtelaisleirissä on tuoretta tietoa, miten heitä vastaan kannattaa pelata.

– Mariehamn pelaa hyvin pelkistetysti. Puolustaa tiivisti, josta kertoo vähäinen päästettyjen maalien määrä. Jasse Tuomisen ohella heidän riveissään pelaa sarjan kuumin hyökkääjä Dever Orgill. Ruutitynnyri, jonka kanssa saa olla todella tarkkana. Hänen asiaparinaan toimii Diego Assis. He juonivat hyökkäyspäässä ja muut tekevät lujaa töitä joukkueelle. Yksinkertainen ja toimiva konsepti. Fyysisen joukkue, joka on sisäistänyt tavan toimia. Meillä on hyvä kokemus sieltä. Nöyrin, mutta luottavaisin mielin. Hyvä peli pitää pelata, että kolme pistettä saadaan, Korkeakunnas ennakoi.

Lahden pelaajatilanne helpottaa Jani Tanskan kärsittyä pelikieltonsa, mutta loukkaantumisten takia muutaman pelaajan pelikunto on kysymysmerkki.

– Ivan Solovjev on vielä poissa pelikiellon takia. Rafael on vielä kuukauden päivät sivussa. Useampi kysymysmerkki. Todennäköisesti (Drilon) Shala on vielä poissa. Kolhuja tullut viikolla (Hassan) Sesaylle ja (Mikko) Hauhialle. Heillä on isompi todennäköisyys pelaamiseen kuin Shalalla, Korkeakunnas valaisee.

IFK Mariehamn – FC Lahti 15.05.2016 klo 18.30 @Wiklöf Holding Arena