placeholder

Korkeakunnas: ”Ne pelaa kenellä on kiimaa”

FC Lahti jatkaa vierasotteluiden putkeaan torstaina, kun se matkaa Arto Tolsa Areenalle KTP:n vieraaksi.

Lahden alkukausi ei ole kulkenut tuloksellisesti toivotulla tavalla. Viime lauantaina Lahti kärsi Tampereella 1-2 vierastappion Ilvekselle. Toni Korkeakunnas on kierrättänyt pelaajistoaan aktiivisesti alkukauden aikana, mutta nyt rotaatio tulee olemaan vähäisempää.

– Olen antanut tasaisesti vastuuta. Tekisin uudelleen ne samat ratkaisut niiden tietojen pohjalta, mitä oli ennen kauden alkua. Kaikki eivät ole vastanneet huutoon. Ne pelaa, joilla on kiimaa, Korkeakunnas paaluttaa.

– Pitää pystyä keskittymään 90-minuuttia. Liikaa heilahteluja ja liian vähän tasapainoisia 90-minuuttisia, ”Toke” jatkaa.

Ilvestä vastaan pelikuri ei ollut parhaimmalla mahdollisella tasolla.

– Viimeksi ei noudatettu pelisuunnitelmaa. Ei aina ne suunnitelmatkaan ole menneet nappiin. Ilvestä vastaan oli aika selkeät suunnitelmat, ei pysytty siinä. Vähän sellaista huolimattomuutta ja keskittymisen puutetta. Ei oltu niin aktiivisia ja rohkeita kuin sovittiin, eikä pallo liikkunut riittävän nopeasti, Korkeakunnas summaa.

Joukkue on paperilla parempi kuin viime vuonna, mutta se pitää saada pelaamaan tasollaan.

– Taidollisesti meillä on parempi joukkue kuin viime vuonna ja sen pitäisi näkyä. Kentätkin rupeaa olla parempia, joten ei ole tekosyitä. Jokaisen pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä asioita paremmin ja huolellisemmin. Kuopiossa oli 80-minuuttia hyvää jalkapalloa. Vähän vuoristorataa on ollut meidän kausi tähän mennessä, joka toinen peli parempi ja toinen huonompi, Korkeakunnas sanoo.

KTP ja Lahti kohtasivat toisensa jo kauden avausottelussa. Tuolloin pisteet jaettiin 1-1 -tasatuloksella muhkuraisella Kisapuiston nurmella. Nyt joukkueet pääsevät pelaamaan tuliterällä tekonurmialustalla.

– Uskon, että jos uskalletaan pelata niin tulee hyvä jalkapallopeli. Kotkakin pyrkii pelaamaan maata pitkin. Pitää olla sitä pelillistä rohkeutta. Kotka useasti tulee voimakkaasti prässäten. Ei pidä sitä hetkellistä prässiä säikähtää vaan pitää olla kylmäpäisyyttä pelata itsensä prässin alta pois, Korkeakunnas ennakoi.

Pelaajatilanne on kiitettävä viimeistelyharjoituksia käynnistäessä.

– Ainoa varma poissaolija on (Pekka) Lagerblom, Korkeakunnas kertoo.

– Hän on mahdollisesti käytettävissä ensi viikon HIFK-ottelussa, Korkeakunnas päättää.