placeholder

Korkeakunnas nautti kolmesta pisteestä

FC Lahti onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa PK-35:n kustannuksella, kun Lahti kaatoi vantaalaisryhmän 2-1 lukemin.

Lahti pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan ja siirtyi puoliajalle 2-0 johtotilanteessa. Toisella puoliajalla kotijoukkue oli kuitenkin pelkääjän paikalla vieraiden ollessa kuskin paikalla.

– Me pelattiin todella hyvin ensimmäinen puoliaika ja saatiin vielä se 2-0. Vaikka kuinka pauhasin puoliajalla kopissa, ettei tämä ole missään tapauksessa ohi, niin vähän jäätiin koppiin. Se maali vaikutti lamauttavasti meidän joukkueeseen. Vaikka kuinka yritti karjua ja tehdä sellaisia vaihtoja, että pysyttäisi ylempänä, niin me valuttiin. Tuli semmoista paniikkia. Johtui varmaan osittain siitä, että ruvettiin pelkäämään sitä johtoasemaa, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee.

Ottelun sankariksi nousi Kuhnureiden nuori maalivahti Miikka Mujunen, joka otti pelin loppuhetkillä useamman paraatipelastuksen.

– Pitää nostaa hattua meidän nuorelle maalivahdille, joka pelasi hienon pelin ja otti pari aika täpärää tilannetta, ”Toke” kehaisee.

Lahtelaisten pelaamisessa on vielä liikaa ailahtelua pelin sisällä. Toisella puoliajalla olisi kaivattu kykyä pitää peliväline omalla joukkueella.

– Meidän tämän kauden kuva, että pelataan ajoittain hyvinkin sujuvaa ja erinomaista jalkapalloa. Sitten tulee tällaisia suvantoja. Olisi pitänyt pystyä järkevämmin pelaamaan, kun saatiin ne pallot. Turhaan haettiin nopealla, kun olisimme voineet pelata hitaammin ja sillä tavalla tappaa aikaa kellosta. Nyt ei ollut malttia toisella puoliajalla pitää palloa. Nyt hyökkäykset olivat lyhyitä ja jouduttiin puolustuskannalle, Korkeakunnas miettii.

– Nostan hattua vastustajalle, tiedän ja tunnen nuo pelaajat, siellä ei ole yhtään pelaajaa joka jättäisi tilanteet kesken. Sai hengen päälle, kun me passivoiduttiin. PK:n jätkät taistelivat leijonan lailla ja halusivat sitä tasoitusta, Korkeakunnas antaa tunnustusta myös vastustajalle.

Korkeakunnas osasi iloita täydestä pistepotista, vaikkei se helpoimmalla mahdollisella tavalla tullutkaan.

– Ihan sama miten se tuli, kolmen tappion jälkeen otan vaikka minkälaisen voiton ja kolme pistettä. Tämä on kuitenkin tulosurheilua. Nyt on pojilla kaksi päivää aikaa nauttia ja nollata. Ensi viikolla palataan treeneihin, Korkeakunnas kertoo.

Lahti vetäytyy nyt maajoukkuetauolle ja palaa tositoimiin 09.06, kun FC Inter tulee vierailulle Lahden Stadionille.