placeholder

Korkeakunnas myönsi vastustajan paremmuuden

FC Lahti koki talvikauden ensimmäisen tappionsa, kun se hävisi Mukkulan kuplahallissa virolaiselle JK Nõmme Kaljulle luvuin 1-3. Lahden ainokaisen iski kulmapotkutilanteesta Jani Tanska.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas myönsi rehdisti vastustajan paremmuuden ottelun jälkeen.

– Vastustaja oli paljon valmiimpi tähän peliin. Heillä tietysti alkaa sarja jo viikon päästä. Meiltä oli heikkoa keskittymistä, eikä oltu niin valmiita kuin luulin. Meillä on todella hankala ja rikkonainen harjoitusviikko alla. Paljon poissaoloja ja ne jotka on olleet mukana, niin kovaa on menty. Tämä on sitä aikaa, kun tässä vähän painetaan. Hermostunut esitys kaiken kaikkiaan. Se oli varmaan sitten hyvä paikka ottaa se tappio, Korkeakunnas aloittaa.

– Ensimmäisellä puoliajalla vaikka johdettiin, tehtiin todella paljon virheitä. Laitan jonkinlaisen väsymyksen ja huonon keskittymisen piikkiin. Väsymys ei taas ole mikään selitys. Jos olet väsynyt, pitäisi tehdä asioita järkevämmin ja helpommin asioita sekä pitää kuuppa kunnossa, ”Toke” jatkaa.

Lahtelaisten keskikentällä nähtiin ensimmäistä kertaa nuori testipelaaja Tomi Karttunen, joka antoi hyvät näytöt osaamisestaan.

– Tomi voitti paljon kaksinkamppailuja ja väänsi hyvin. Pelasi tosi maltillisesti ja rauhallisesti palloa. Ollut harmittavasti kipeänä ja kärsi nilkkavammasta, joka on estänyt aikaisemmin pelaamisen. Pelasi omilla vahvuuksillaan ja antoi hyvät näytöt, Korkeakunnas arvioi.

Ennen viikon mittaista hiihtolomaa Kuhnureita odottaa tiistaina Tallinnassa pelattava FC Levadia – ottelu. Se on joukkueelle kasvojen pesun paikka.

– Totta kai pitää parantaa, eikä tästä päivästä ole muuta kuin parannettavaa. Pitää löytää viimeisetkin voiman rippeet, vaikka vähän tiukempaa on ollutkin. Pitää jaksaa puristaa ja voittaa, Korkeakunnas sanoo.