placeholder

Korkeakunnas: ”Muutoksia tulee”

FC Lahti kohtaa sunnuntaina Kisapuistossa klo 17.00 alkaen Juha Malisen luotsaaman RoPS:in.

RoPS aloitti kautensa heikosti häviämällä kolme ensimmäistä otteluaan, mutta on sen jälkeen onnistunut voittamaan neljä kertaa peräkkäin.

– Hyvin ylhäältä prässäävät, yrittää tappaa vastustajan pelinrakentelun ja onnistunut siinä viime aikoina hyvin. Aggressiivinen joukkue. Jos eivät kerkeä prässiin, vetäytyvät tiiviiksi ja puolustavat hyvin. Erikoistilanteet vaarallisia, onnistunut niissä hyvin. Jos eivät suoraan ole saaneet maalia niin heti jälkitilanteista. Kurinalainen ryhmä, jonka itseluottamus on kasvanut peli peliltä. Selkeä DNA tällä joukkueella, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahden kauden aloitus on sitä vastoin ollut melko tasapaksu, jos vilkaisee tasapeli saraketta. Lahti on voittanut kerran, pelannut tasan peräti neljä kertaa ja hävinnyt kertaalleen.

– Ei suurempia ongelmia ole, pitää olla vain päättäväisempi ja huolellisempi. Näin alkukaudesta ei voi tehdä vielä suuria johtopäätöksiä. Joka peli on ollut mahdollisuus voittaa. Ollaan pystytty luomaan enemmän maalipaikkoja viime peleissä kuin vastustaja. Nukahduksia ei saa sattua. Kevään pelit tasaisia, nyt pitää ruveta kääntämään ne voitoiksi, Korkeakunnas sanoo.

– Viimeksi 4-5 avopaikkaa, jotka meni taivaan tuuliin tai suoraan veskarin syliin. Nyt ollaan päästetty alle 1 maali per peli, mikä on hyvä, mutta viimeistely ei ole sellaista millaista pitäisi. Henkimaailman asioita, ”Toke” jatkaa.

Pelaajatilanne on ottelun alla loistava.

– Muutoksia varmaankin tulee. Meillä on juuri harjoitukset alkamassa, joihin osallistuu kolme maalivahtia ja 21 kenttäpelaajaa. Tilanne on erinomainen, voidaan kierrättää pelaajia otteluruuhkassa. Poikkeuksellisen hieno minun valmentajanuralla, Korkeakunnas iloitsee.

Myös FF Jaro-pelissä ensimmäisellä puoliajalla akillesvamman takia vaihtoon tullut Pekka Lagerblom saattaa olla käytettävissä.

– Ainoa kysymysmerkki. Ei ole sanonut, ettei pystyisi pelaamaan, Korkeakunnas päättää.