placeholder

Korkeakunnas manaili tehottomuutta

FC Lahti koki kotikentällään karvaan 1-2 tappion Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Lahden ainokaisen viimeisteli Jussi Länsitalo. RoPS:n maalit merkittiin Robert Taylorin ja Mika Mäkitalon nimiin.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli luonnollisesti hyvin pettynyt tappioon, mutta näki voiton olleen otettavissa.

– Totta kai, kyllä me tätä peliä lähdimme voittamaan. Ensimmäinen jakso oli meiltä aneeminen. Tehtiin iso ryhtiliike puoliajalla ja toinen puoliaika oli täysin meidän, Korkeakunnas aloittaa.

– Nämä kolme viimeistä peliä, mistä on tullut yksi piste, kaikissa peleissä on saatu enemmän tilanteita kuin vastustaja. Vähän puolivillaisesti kaveri käy tekemässä maalit, niin kyllähän se sillä tavalla on raskasta. Tilastot on tilastoja, mutta RoPS voitti maalit ja rikkeet, olimme kaikessa muussa parempia ja aktiivisempia, ”Toke” jatkaa.

Joukkueen pelaamisen tasoon päävalmentaja on pääpirteittäin tyytyväinen, mutta kaipaa maalintekemiseen lisää tehoja.

– Nyt on tuskaista, eikä tule onnistumisia, vaikka pelataan riittävän hyvin voittaaksemme pelejä. Pitää vain saada joukkueeseen rentoutta ja uskoa. Kuitenkin se pelillinen ilme on riittävän hyvä, että nämä pelit pitäisi kaiken järjen mukaan pystyä voittamaan, Korkeakunnas miettii.

– Kyllähän noista paikoista pitää maalit tehdä, mitä paikkojakin tänään oli. Oikeastaan tänä vuonna ei ole muut kuin Jasse Tuominen pystyneet tekemään maaleja säännöllisesti. Pitää toivoa, että niitä maaleja tulee. Sitten niitä tulee roppakaupalla, kun rupeaa tulemaan. Siellä on pelaajia, kuten Rafael ja Kalle Multanen, jotka ovat urallaan tehneet paljon maaleja, Korkeakunnas tietää.

Lahti kohtaa ensi viikon lauantaina SJK:n vieraskentällä ja aikoo palata voittokantaan.

– Ei ruveta tuskailemaan liikaa, kohta tulee uusi mahdollisuus. Seinäjoki on ollut meille sopiva vastustaja, Korkeakunnas heittää.