placeholder

Korkeakunnas: ”Maksimoidaan vahvuudet”

FC Lahti on aloittanut liigakautensa kahdella 1-1 tasapelillä. Ensimmäisellä kierroksella Lahti pelasi Kisapuistossa 1-1 sarjanousija KTP:n kanssa ja viime sunnuntaina Kuhnurit hakivat arvokkaan vieraspisteen samaisella lopputuloksella hallitsevalta Suomen mestarilta HJK:lta.

Vaikka lopputulokset ovat olleet tismalleen samat, pelin luonteet ovat olleet erilaiset.

– Ollaan pelattu vähän erilaiset ottelut, vaikka tuloksellisesti samalla tavalla. Eri tavalla jouduttiin pelata kotona kuin Helsingissä. Hyvällä alustalla voitiin pelata hyvää jalkapalloa, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

Tasaväkinen kamppailu HJK:n kotistadionilla antaa uskoa omaan tekemiseen.

– Hyvää energiaa saa, kun pystyy tasapäiseen kamppailuun ylivoimaisen mestarisuosikin kanssa. Itseluottamus kasvaa, Korkeakunnas iloitsee.

Torstaina Kisapuistoon vieraaksi saapuu IFK Marienhamn, joka on aloittanut kautensa Lahden tapaa kahdella 1-1 tasapelillä.

Korkeakunnas tietää tarkkaan minkälainen vastustaja Lahteen saapuu.

– Ovat selkeästi panostaneet puolustuspelaamiseen, mikä aikaisempina vuosina on ollut vähän hurlumheitä. On paremmin organisoitu ja pysynyt tasapainossa paremmin. Vaarallinen edelleen. Dever Orgil, joka teki kauniin maalin viime kierroksella ja Diego Assis järjestelijänä. Vaarallisia pelaajia, vaikka Petteri Forsell poissa. Joukkue ei ole muuttunut niin paljon kuin monena viime vuotena. Kyllähän tässä on skouttailtu ja mietitty. On muodostunut kuva, mitä lisämausteita meidän peliin pitää lisätä, jotta voitto otetaan, Korkeakunnas valottaa.

Lahti aloittaa MIFK-pelistä kolmen ottelun mittaisen kotiotteluputken ja pelit pelataan sopivan väljään tahtiin. Tämä kelpaa pääluotsille.

– Nyt meillä tulee pidempi tauko tämän pelin jälkeen, eikä ole pahempaa otteluruuhkaa. On mahdollisuus keskittyä hyvin peleihin, eikä ole mitään tekosyitä otteluruuhkaan/väsymykseen liittyen, Korkeakunnas sanoo.

Petri Pasanen ja Pekka Lagerblom ovat vielä kysymysmerkkejä huomista ottelua ajatellen.

– Eilen molemmat treenasivat, tänään tehdään päätökset. Hassan Sesayn ja Henri Toivomäen kohdalla samoin. Tässä vaiheessa olen hyvin toiveikas, että kaikki olisivat pelikuntoisia, Korkeakunnas uskoo.

Kisapuiston nurmi ei vieläkään aivan loistokunnossa ole.

– Ei se selkeästi ole parempi. Pientä kehitystä ollut. Tänään päästään sinne harjoittelemaan taas ekan kerran ennen peliä. Ensi viikosta alkaen harjoitukset siirtyy nurmelle, ”Toke” kertoo.

– Kotkaa vastaan valittiin hyvinkin suoraviivainen tapa pelata. Ehkä meidän pitää pystyä pelaamaan hiukan enemmän. Ei voida lähestyä samalla tavalla kuin Kuopiossa tai Helsingissä. Meidän taktiset yksityiskohdat lyödään tänään lukkoon. Ikävä kyllä tämä menee näin myöhään. Meillä on kokenut joukkue, joka on pelannut eri tavoilla. Alusta on se mikä se on, maksimoidaan meidän vahvuudet ja pyritään piilottamaan meidän mahdolliset heikkoudet, Korkeakunnas päättää.