placeholder

Korkeakunnas: ”Liigacupin peleistä huonoin”

FC Lahti päätti urakkansa Liigacupin alkusarjassa tasapelillä IFK Mariehamnin kanssa. Lahti oli ottelussa jo 2-0 johdossa Jasse Tuomisen ja Santeri Hostikan maalien turvin, mutta IFK nousi takaa ajoasemasta rinnalle pelin lopussa.

FC Lahti pelasi tappiottoman lohkovaiheen, mutta lohkovoitto ja finaalipaikka riippuvat vielä muiden joukkueiden peleistä.

Voiton lipsuminen käsistä harmitti Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnasta.

– Pelkäsin jo etukäteen tätä, että meillä on nuori kokematon joukkue ja vastassa todella rutinoitunut joukkue. Ollaan pelattu aika hyvin ja nousujohteisesti. Tänään oli selkeästi meidän Liigacupin peleistä huonoin, mutta silti oltiin pitkään voitossa kiinni. Oli vähän levoton ja sekava peli. Se on tällaisessa prosessissa ihan ymmärrettävää, Korkeakunnas aloittaa.

– Meillä oli tänään neljä pelaajaa kentällä, jotka pelasivat viime kaudella Veikkausliigaa säännöllisesti. Tehtiin todella tyhmiä virheitä. Olihan meillä paikkoja lukematon määrä. Lopun maalit harmittaa. Ne olivat molemmat ihan turhia ja olisivat olleet estettävissä vähän paremmalla keskittymisellä. Turhaan annettiin voitto pois. Näin se välillä menee, tämä on oppimista. Hyvä, että näitä pettymyksiäkin tulee, ettei ruveta luulemaan liikoja. Työ pitää muistaa tehdä, ”Toke” jatkaa.

Testipelaajista Hedi Khayat ja Jevgeni Kozlov eivät jatka joukkueen mukana.

– Hedin kohdalla peliaika jäisi sen verran vähäiseksi, ettei ole järkevää tässä kohtaa tulla tänne. Seuraaminen jatkuu ja tulee varmaan vierailemaan meidän kanssa jatkossakin. On jo sen ikäinen kaveri, että tärkeintä on päästä pelaamaan, Korkeakunnas sanoo.

Vastaavasti nuoren Fareed Sadatin kanssa pyritään pääsemään yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

– Sadatille on tarjottu sopimusta. Oli tänään mielestäni todella pirteä. Piti hyvää huolta pallosta ja oli aktiivinen, kunnes vähän väsähti ja takareisikin rupesi vaivaamaan, Korkeakunnas arvioi.

Joukkueen mukaan on lähitulevaisuudessa tulossa todennäköisesti lisää testipelaajia.