placeholder

Korkeakunnas: ”Lataus löytyy”

FC Lahti kaatoi viime keskiviikkona KuPS:in vieraskentällä kontrolloidun esityksen päätteeksi lukemin 3-0. Vieraspelit jatkuvat jo lauantaina. Tällä kertaa tie vie Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Keskiviikkoisen pelin varaan on hyvä rakentaa lauantainakin.

– Hyviä elementtejä. Tämä on syöttely- ja juoksupeli. Me halusimme molempia asioita tehdä. Lataus peliin oli erinomainen. Tämä on todella tasainen sarja, eikä voittoa ole odotettavissa, jos keskittyminen ei ole 100%. Voitetun pelin jälkeen helpompi lähteä seuraavaan, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

– 80 laukausta on saatu aikaan alkukauden aikana ja viime pelissä teimme ensimmäistä kertaa enemmän kuin yksi per peli. Näimme, että meidänkin on mahdollista tehdä maaleja. Se aukaisi lukkoja. Välillä on ollut epäuskoinen fiilis minkälaisia paikkoja ollaan pystytty hukkaamaan, ”Toke” jatkaa.

Kuopion tekonurmialustalla Lahti pystyi rakentamaan peliä hallitusti ja siitä pitää pystyä pitämään kiinni, vaikka alusta vaihtuu luonnonnurmelle.

– Tammelan nurmi ei ole käsittääkseni niin huonossa kunnossa kuin kotikenttämme. Pitää olla rohkea. Ilves on hyvin organisoitu ja vahvasti puolustava joukkue. Jos on passiivinen ja yrittää pitkillä palloilla, ei tule mitään, Korkeakunnas sanoo.

KuPS:ia vastaan joukkueen lataus oli erinomainen ja samankaltaista fiilistä haetaan ennen Ilves-peliäkin.

– Se lataus löytyy. Meillä on tuoreessa muistissa minkälainen fiilis kopissa oli ennen peliä ja pelin jälkeen. En usko, että näin lyhyessä ajassa unohtuu, Korkeakunnas luottaa.

Laajasta pelaajaringistä on hyötyä otteluruuhkan keskellä.

– Uskon, että meille on hyvä, että tulee peli uudestaan. Meillä on rosteri aika tasainen, eikä yksilöiden välillä ole hirveän suuria eroja. Se tulee pitkässä juoksussa näkymään. Voimme laittaa tuoreita jalkoja kentälle, kun llveksellä ei välttämättä samanlaista mahdollisuutta ole, Korkeakunnas kertoo.

– Kiireet jatkuvat heinäkuulle asti. Tässä on taustalla isompi kuva, minkä mukaan päätöksiä tehdään. Kokonaisuutta pitää ajatella, Korkeakunnas muistuttaa.

Lahden nuorisokaartista Jasse Tuominen ja Onuray Köse ovat keränneet vastuuta ykkösdivisioonassa MP:n paidassa. Mikko Kuningas, Justus Kauppinen ja Simo Majander puolestaan ovat pelanneet Lahti Akatemian riveissä kakkosta.

– Kaikki pelaavat oikeassa paikassa. Ideaalitilanne, että kaikki saa vastuuta ja pääsee pelaamaan. Missä vaiheessan nostetaan liigajoukkueeseen, se on pojista kiinni. Ei ole järkeä ottaa vain vaihtoon istumaan, Korkeakunnas paaluttaa.

Pelaajatilanne Ilves-ottelun alla on hyvä.

– (Pekka) Lagerblom on edelleen sivussa. (Markus) Joenmäki loukkaantui hieman KuPS-pelissä ja tämä voi tulla liian nopeasti. Ei ole järkevää peluuttaa väkisin, Korkeakunnas päättää.