placeholder

Korkeakunnas: ”Kurssi tulee muuttumaan”

FC Lahti kohtaa keskiviikkona hyvävireisen HIFK:in kotikentällään Kisapuistossa.

Kuhnureiden pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas tuntee HIFK:in kuin omat taskunsa. HIFK:in päävalmentaja Jani Honkavaara on ollut aikanaan Korkeakunnaksen apuvalmentajana FC Viikingeissä.

– Odotan ottelua mielenkiinnolla. Siellä on tusinan verran entisiä valmennettavia. Viikottain ollaan ”Honsun” kanssa tekemisissä, tunnetaan toisemme hyvin. Mielenkiintoinen kamppailu luvassa. HIFK on päässyt hyvään vauhtiin, viisi tappiotonta ottelua alla. Hyvähenkinen, juoksuvoimainen ja ererginen ryhmä. Ei minua ole yllättänyt, että ovat pärjänneet. Tiedetään, mitä on odotettavissa. Pelataan omilla vahvuuksilla ja sitten ollaan vahvoilla, Korkeakunnas sanoo.

Lahti keräsi kolmen ottelun mittaiselta vieraskiertueelta neljä pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Saldo ei tyydytä Kuhnureita alkuunkaan.

– No ei tietenkään. Se oli hyvin erikoinen putki. Ensin erinomainen Kuopio-reissu. Sitten oikein heikko Tampereen keikka, eikä Kotkassakaan saatu ihan parasta irti. Paremmin pelattiin kuin Tampereella, mutta vieläkin rohkeammin olisi pitänyt pelata. Ei ketään tyydytä, eikä kokonaisuutena alkukausikaan. Jokainen on odottanut parempaa, Korkeakunnas tietää.

– Parempaa on tulossa. Menneet ovat menneitä ja kaikki fokus on siinä, että otetaan keskiviikkona täydet kolme pistettä, Korkeakunnas jatkaa.

Lahden terveystilanne on varsin erinomainen.

– Pitää koputella päätä, sillä näillä näkymin kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Pekka Lagerblom oli tänään ensimmäisen kerran harjoituksissa, joten ei varmastikaan suoraan avaukseen. Kilpailu pelipaikoista on kovaa. Huomenna tehdään lopulliset päätökset, pieniä muutoksia luvassa. Halutaan paras mahdollinen avaus kentälle, ”Toke” kertoo.

Joukkueen sisällä ei ole ollut havaittavissa mitään suurempaa paniikkia, vaikka tulokset eivät ole olleet toivottuja.

– Pelaajat reagoivat erilailla. Pääpiirteittäin on hyvä tunnelma joukkueessa. Uskotaan siihen, mitä tehdään. En ole itse havainnut sen kummempaa tuskaa, ahdistusta tai luovuttamista. Eri asia olisi, jos oltaisiin oltu peleissä aseettomia. Silloin olisi vaikeampaa. Vakaasti uskomme, että kurssi tulee muuttumaan radikaalisti, Korkeakunnas päättää.