placeholder

Korkeakunnas: ”Kurssi tulee kääntymään”

FC Lahti aloittaa keskiviikkona kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueensa Kuopiossa.

Lahden alkukausi on sujunut mollivoittoisesti, mutta sitä ei kannata liikaa miettiä.

– Peli kerrallaan. Ei kannata miettiä liikaa. Meidän pitää vaan luottaa omaan tekemiseen. Oma alkukausi kivikkoinen. Kysymys on vain asioiden maaliin viemisestä. Jokaisen pelaajan pitää syttyä, Korkeakunnas sanoo.

– Katselin tilastoja ja alkukauden peleissä meillä on ollut melkein 70 laukausta ja vastustajilla yhteensä 50. Meillä keskimäärin kymmenen ja vastustajalla seitsemän laukausta. Ihan riittävästi paikkoja pelistä toiseen. Pitää löytää rentous ja elää hetkessä. Ei isompaa pelillistä ongelmaa, ”Toke” jatkaa.

Viime sunnuntaina Lahti kärsi kirvelevän 1-2 kotitappion RoPS:ia vastaan.

– Viimeksi oltiin pehmeitä omassa boksissa. Liian helposti vastustajat tehneet paikoistaan maalit. Joukkue oli päättäväisellä ilmeellä kopissa pelin jälkeen. Ei paniikkia. Olen ollut pahemmissa paikoissa. Jotkut muut murehtivat juuri nyt enemmän, Korkeakunnas paaluttaa.

KuPS on aloittanut kautensa kelvollisesti, eikä tarjoa helppoa vastustajaa.

– Hyvin tuttu vastustaja, olemme kohdanneet kolme kertaa tämän vuoden puolella ja aika tarkkaan tunnemme toisemme. Varmasti kova taistelu tulossa, Korkeakunnas tietää.

– Ei voi lähteä miettimään tulosta. Eilen palauteltiin ja tänään käydään huomisen pelin detaljeja. Menneet menneitä, aurinko paistaa ja mennään eteenpäin. Varmasti kurssi tulee kääntymään, Korkeakunnas uskoo.

Savon Sanomat Areenan tekonurmialusta luo erilaiset olosuhteet kuin Kisapuiston hieman epätasainen nurmikenttä.

– Vaikuttaa pelaajavalintoihin ja miten rakennamme peliä. Olosuhteet tasalaatuiset ja hyvät. Jonkinlainen merkitys, Korkeakunnas näkee.

Pelaajatilanne pysyy lähes muuttumattomana.

– Tällä tietoa ei ole muita varmoja poissaolijoita kuin (Pekka) Lagerblom, joka on jonkin aikaa pois, Korkeakunnas päättää.