placeholder

Korkeakunnas: ”KTP:llä hyvä boosti päällä”

FC Lahti palaa maaottelutaolta kotiottelulla FC KTP:tä vastaan.

Reilu viikon tauko peleistä on käytetty lepäämiseen ja tehokkaaseen harjoitteluun.

– Rosteri oli aika rämänä KuPS-pelin jälkeen. Pidettiin pari päivää vapaata, kolme päivää treenattiin kovaa ja huilattiin viikonloppu. Nyt on kolme päivää valmistauduttu tämän viikon peleihin. Semmoinen se rytmi on ollut ja se on osoittautunut hyväksi. Hyvin on valmistauduttu tähän peliin ja harjoituksissa meno on näyttänyt kepeältä, Korkeakunnas kertoo.

Erityisesti hyökkäyspelaamiseen on kiinnitetty huomiota

– Se on selkeä asia, mitä pitää parantaa. Murtautumiseen ja viimeistelyyn on kiinnitetty huomiota niin yksilötasolla kuin joukkuetasolla. Vaikka KuPS-pelin toinen puoliaika olikin melkosta taapertamista, meillä oli 14 hyvää mahdollisuutta luoda hyvä maalipaikka. Niistä yli puolet hukattiin huolimattomalla syötöllä tai väärällä liikkellä. Tämä on hyökkäyspelaamiseen hienosäätöä, Korkeakunnas sanoo.

– Puolustuspelaaminen on ollut koko kauden ajan vahvaa. Joukkueita vastaan, jotka tulevat matalaallla prässillä, meille on ollut eniten vaikeuksia, ”Toke” jatkaa.

Lahti on kohdannut KTP:n tänä vuonna liigassa pariin otteeseen ja kumpikin on päättynyt pistejakoon. Myös keväällä pelattu harjoituspeli päättyi tasatulokseen.

– Ei olla kyetty tappamaan niitä pelejä ja ollaan nyhjätty pari tasapeliä liigassa heitä vastaan. Pitää saada päättäväisyyttä. Löytyä rohkeutta ottaa vastuuta ja tehdä kylmäpäisempiä ratkaisuja, Korkeakunnas tietää.

– KTP:lla on hyvä boosti päällä. He ovat suoraviivaistaneet ja yksinkertaistaneet pelaamista alkukaudesta. He pelaavat vauhdikkaasti tällä hetkellä. Ovat saaneet Sasha Anttilaisen mukaan ja hän on tuonut vauhtia sekä pelotetta hyökkäyspäähän. Tamas Gruborovics ja Babatunde Wusu vanhana tutkaparina JJK:sta ovat myös mahdollisuus. Tiedossa on heidänkin heikkoutensa, mihin olisi tarkoitus iskeä, Korkeakunnas paaluttaa.

Kuhnurimiehistön pelaajatilanne on ottelun alla valoisampi kuin ennen maaottelutaukoa.

– Henri Toivomäki ja Jussi Länsitalo ovat tietysti pois. Petri Pasanen ja Pekka Lagerblom ovat kysymysmerkkejä sekä Xhevdet Gela on pelikiellossa. Muuten kaikki ovat kunnossa, Korkeakunnas päättää.