placeholder

Korkeakunnas: ”Kova kilpailutilanne”

FC Lahti jahtaa neljättä perättäistä voittoaan sunnuntaina, kun FF Jaro saapuu Kisapuistoon.

Lahti on päässyt valmistautumaan huolella otteluun ja harjoituskentällä on hiottu pelillisiä asioita entistä paremmiksi.

– Hyvä tilanne. Parina päivänä on pelattu 11 vs 11 pelejä ja käyty kokonaisuuksia läpi. Edelleen hyökkäyspelissä ollaan sitä käyty läpi, miten hyödynnetään laitoja paremmin. Pidetään leveytä, joka avaa mahdollisuuksia keskeltäkin murtatua. Pallollista rohkeutta ja päättäväisyyttä. Muuten ei voi murtatua, Korkeakunnas avaa.

Kuhnurit ovat kärsineet koko kauden maalinteko-ongelmista, mutta viime peleissä pallo on alkanut löytämään tiensä vastustajan maaliverkkoon.

– Viime aikoina on mennyt sentään vähän paremmalla prosentilla sisään. Oikeilla jäljillä on oltu koko kausi ja viime aikoina ruvennut kääntymään. Ei olla päästetty ilmaisia maaleja ja on oltu itse terävempiä molemmissa bokseissa. Pieniin asioihin ratkeaa. Nyt on parempi suhde löytynyt hyökkäysrytmien suhteen. Moni joukkue tulee meitä vastaan passiivisesti puolustaen. Sorruimme alkukaudella hyökkäämään liian hitaasti. Nyt on löytynyt parempi balanssi, Korkeakunnas miettii.

Jaro on ollut perinteisesti haastava vastustaja Lahdelle. Suunnitelmat on kuitenkin laadittu sen varalle, että kolme pistettä jää mastojen juurelle.

– Lähtökohtasesti kaikki pelit Veikkausliigassa ovat tasaisia. Taitava joukkue, joka vannoo pallonhallinan ja lyhytsyöttöpelin nimiin. Paljon samoja asioita pitää tehdä hyvin kuin Inter – pelissä. Eteenpäin puolustetaan aktiivisesti, eikä anneta kaverin kääntyillä. Hyökätessä tulee hetkiä, että pitää löytää nopeita hyökkäyksiä, kun Jaro kuitenkin pyrkii hallitsemaan peliä, ”Toke” analysoi.

Lahden pelajaatilanne ei voisi olla parempi tällä hetkellä.

– Kaikki pelaajat ovat käytössä, kova kilpailutilanne. Kovin suuria muutoksia hirveän vaikea lähteä tekemään. Aktiivinen ja rohkea puolustuslinja on ollut iso osa meidän hyvää pelaamista. Akatemialla on samana päivänä peli, sinnekin voimia tarvittaisiin ja kaikki pelaajat tarvitsivat peliaikaa, Korkeakunnas kertoo.

Elokuussa edessä on härkäviikot.

– Tulossa on tosi kova elokuu. Jaron jälkeen tulee kolme peliä seitsemään päivään, joista kaksi vieraissa. Kuun loppuun samanlainen rypistys. Silloin tarvitaan kaikkia pelaajia. Ei voida samoilla pelaajilla pelata, Korkeakunnas tietää.

Korkeakunnaksen hyvä ystävä Jari Vento irtisanoutui kuluneella viikolla Lahti Akatemian päävalmentajan paikalta. Myös hänen työnsä liigajoukkueen parissa päättyy.

– Tietysti olen pahoillani siitä, että näin kävi. Se ei johtunut meidän edustusjoukkueen asioista. Jarille kaikkea hyvää, hän on kova ammattimies. Hommia piisaa varmasti. Tälläistä tämä on välillä urheilussa, tulee seinä vastaan, Korkeakunnas päättää.

FC Lahti – FF Jaro 02.08.2015 klo 18.30 @Kisapuisto