placeholder

Korkeakunnas: ”Kova haaste”

FC Lahden Liigacupin ottelut jatkuvat tiistaina, kun lahtelaisten tie vie sarjanousija PK-35 Vantaan vieraaksi. Ottelu alkaa 14.15 Myyrmäessä.

PK-35 on aloittanut Liigacupin omalta osaltaan lupaavasti. FC Interiä vastaan PK-35 pelasi 0-0 tasapelin ja viime perjantaina Shefki Kuqin valmentama joukkue kaatoi HIFKin komeasti lukemin 3-0.

– Olin katsomassa HIFK-pelin. Espanjan pojat pyörittivät peliä mallikkaasti ja kärjessä oli kaksi isoa härkää. Hyvä joukkue ja pelasivat hyvää futista. Varmasti kova haaste meille, Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee.

Lahti on aloittanut Liigacupin puolestaan kahdella kotivoitolla. Ensin kaatui HIFK 1-0 ja viime lauantaina Inter 2-1 lukemin. Monessa pelillisessä asiassa riittää vielä parannettavaa, mutta peli-ilme on ollut kiitettävällä tasolla.

– Kaikkea pitää varmasti parantaa. Ilo, aktiivisuus ja vauhti ovat olleet hyvää. Pelataan vauhdikasta jalkapalloa ja yleisilme on ollut hyvä. Siihen olen ollut tyytyväinen. Joukkueessa on pelaajia, joilla on halua ja nälkää toteuttaa asioita. Tekemistä on prässin ajoituksessa ja niiden hetkien lukemissa. Oivaltaa milloin mahdollisuus hyökätä nopeasti ja milloin pidemmän kautta, ja miten me saadaan taitavat keskikenttäpelaajat paremmin mukaan. Siinä avainkysymykset, Korkeakunnas luettelee.

Lahdella on tiivis jakso käynnissä. Perjantaina edessä on kolmas peli viikon sisään, kun Lahti matkustaa HJK:n vieraaksi. Tämä näkyy myös peluutuksessa.

– Huomenna ei ole uusia miehiä mukana. Ne jotka eivät ole saaneet niin paljon peliaikaa, saavat nyt mahdollisuuden. Perjantaina on seuraava peli. Emme rupea kynsin ja hampain peluuttamaan samoja jätkiä. Palautumisen seurannat käynnissä, senkin mukaan peluutetaan, ”Toke” kertoo.

– Poissa ovat Fareed Sadat, Justus Kauppinen, Euller, Jussi Länsitalo, Duarte Tammilehto ja Driton Shala. Jani Tanskalla ei ole mitään vaivoja, mutta hän ei ole huomenna mukana, Korkeakunnas avaa.