placeholder

Korkeakunnas: ”Kohtuu hyvä sauma kohdata heidät”

FC Lahden kausi jatkuu sunnuntaina, kun se matkustaa kauden kenties suurimman yllättäjän, eli RoPS:in vieraaksi,

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tuntee vastaan asettuvan joukkueen hyvin,

– Niillä on pelkistetty ja hyvin selkeä pelitapa. Pelaavat vahvuuksillaan. Siellä on vahvoja persoonia joukkueessa. Luottanut koko ajan siihen, mitä tekee. Alkukaudesta kolmen tappion jälkeen, kun lähti kulkemaan niin lähti kulkemaan kunnolla. (Alexandr) Kokko on ollut ilmiliekeissä koko kauden. Kyllä se auttaa, kun puolustus pitää ja joukkueessa on maalintekijä, joka tekee jokaisessa pelissä maalin. Keskeisiä pelaajia ovat maalivahti Ricardo, puolustuksessa (Faith) Obilor, keskikentällä (Mostagh) Yaghoubi ja hyökkäyksessä Kokko, Korkeakunnas sanoo.

Henkiset asiat ovat lajissa kuin lajissa hyvin tärkeät.

– Viime vuonna meillä oli monesti tunne, että me ei yksinkertaisesti voida hävitä. Loppujen lopuksi aika paljon pelejä ratkotaan pääkopalla. Ne saivat lentävän startin. Hyvin tasaisia pelejä, mitkä onnistuivat kääntämään. Laitapelaaminen on hyvässä kuosissa (Janne) Sakselan ja (Juha) Pirisen myötä, jotka ovat nostaneet tasoaan viime kaudesta, Korkeakunnas miettii.

Joukkueiden kauden ensimmäinen peli Lahdessa päättyi RoPS:in 2-1 vierasvoittoon. Tuolloin Lahti pääsi pelaamaan pitkän tovin miesylivoimalla, muttei onnistunut hyödyntämään lukuisia maalipaikkojaan.

– Oltiin tasasvoimallakin selvävsti parempi joukkue. He laukoivat 2-3 kertaa ja hävittiin 1-2, Korkeakunnas muistelee karvasta tappiota.

RoPS:ilta puuttuu Lahtea vastaan esimerkiksi Obilor, eikä joukkeen tuloskunto ole ollut viime aikoina yhtä hyvä kuin alkukaudella. Nyt saattaakin olla juuri sopiva sauma kohdata Juha Malisen luotsaama poppoo.

– Sieltäkin joitakin poissoaloja ja viime aikoina voitotkin ovat olleet tiukassa. Kohtuu hyvä sauma kohdata heidät, ”Toke” uskoo.

Vielä loppuviikosta kuhnurimiehistössä oli joitaikin kysymysmerkkejä.

– Pieniä murheita. Pekka Lagerblom, Mikko Kuningas, Markus Joenmäki ja Xhevdet Gela ovat kärsineet pikkuvaivoista, Korkeakunnas päättää.